Franța: Persoanele care au trecut deja prin Covid vor primi o singură doză de vaccin
Full Article 2 minutes read

Franța: Persoanele care au trecut deja prin Covid vor primi o singură doză de vaccin

Autoritățile din Franța au decis ca persoanele care au trecut deja prin Covid să primească doar o doză de vaccin și nu două, așa cum prevede protocolul. Hotărârea a fost luată din cauza întârzierilor privind livrarea preparatelor, scrie Euronews.

Experții susțin că, datorită „memoriei imune”, o doză de vaccin ar putea fi suficientă.

În prezent, cea mai dificilă este situația în vestul Franței, în regiunea Lorena, unde, zilnic, sunt înregistrate sute de noi cazuri de îmbolnăviri, din cauza tulpinii mutante a coronavirusului. Autoritățile examinează posibilitatea declarării unui nou lock down.

Și în Austria cresc îngrijorările din cauza tulpinii sud-africane a coronavirusului. Există bănuieli că focarul de infectare este în regiunea Tirol. Autoritățile au decis să amplaseze posturi de control de-a lungul frontierei acestui land și sunt lăsați să iasă din regiune doar cei care prezintă un test negativ la COVID.

În Marea Britanie, în schimb, coeficientul de răspândire al virusului, pentru prima oară din iulie 2020, a scăzut sub o unitate. Acest indicator arată câte persoane pot fi infectate, în medie, din cauza unui purtător. Un coeficient mai mic de o unitate înseamnă că epidemia cedează.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: