Fraţii Advahov și „Zdob și Zdub” ne vor reprezenta țara la Eurovision 2022 cu piesa „Trenulețul”
Full Article 2 minutes read

Fraţii Advahov și „Zdob și Zdub” ne vor reprezenta țara la Eurovision 2022 cu piesa „Trenulețul”

Fraţii Advahov și „Zdob și Zdub” vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2022 cu piesa „Trenulețul”. Decizia a fost luată pe 29 ianuarie, de un juriu specializat, în urma celei de-a doua etape a concursului, care a constat din audițiile live. Prestațiile tuturor participanților au fost transmise în direct la postul de televiziune Moldova 2. 

Din juriu au făcut parte: Geta Burlacu – interpretă; Vali Boghean – cantautor; Cristina Scarlat – interpretă; Victoria Cuşnir – jurnalistă; Aliona Moon – interpretă, au intrat în deliberări. Ulterior, în cadrul buletinului de ştiri Mesager, de la postul național de televiziune, juriul a anunţat marele învingător.

Cea de-a 66-a ediţie a Concursul Internaţional Eurovision 2022 se va desfăşura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino, Italia. Reprezentanții Moldovei vor evolua în prima semifinală, pe 10 mai, alături de alte 17 ţări, între care Ucraina şi Rusia.

Trupa Zdob și Zdub și celebrul tandem folcloric „Frații Advahov” au lansat clipul la piesei „Trenulețul” la începutul lunii decembrie. Premiera a avut loc cu doar două zile înainte de reluarea circulației trenului Chișinău-București.

Muzicienii au profitat de timpul liber din pandemie și au mers într-o vacanță de creație în Oituz (Covasna). Magia Munților Carpați a inspirat trupa nu doar o dată, exemplu fiind şi cel mai recent album al Zdubilor – “Bestiarium”, care a fost compus la Oituz. Tot acolo, la Oituz, prietenia și colaborarea cu Frații Advahov a dat roade muzicale – un nou album, care va fi lansat în 2022.

Single-ul „Trenulețul” este primul extras de pe acest album, piesa fiind un mix dinamic de folclor de la Frații Advahov și energia rock’n’roll a Zdubilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: