„Frica absurdă a unor politicieni față de Rusia a fost ascunsă”. Zelenski i-a invitat pe Merkel și Sarkozy să vadă crimele de la Bucea
Full Article 2 minutes read

„Frica absurdă a unor politicieni față de Rusia a fost ascunsă”. Zelenski i-a invitat pe Merkel și Sarkozy să vadă crimele de la Bucea

Volodimir Zelenski a vorbit în discursul său de aseară despre summitul NATO de la București din 2-4 aprilie 2008, înaintea discursului de astăzi din Parlamentul României, informează Europa Liberă.

„Se împlinesc 14 ani de la summitul NATO de la București. Atunci a existat o șansă de a scoate Ucraina din „zona gri” din Europa de Est. Să o scoatem din „zona gri” dintre NATO și Rusia”, a spus el.

„Frica absurdă a unor politicieni față de Rusia a fost ascunsă. Aceștia au crezut că, refuzând Ucraina, vor reuși să liniștească Rusia, să o convingă să respecte Ucraina și să trăiască normal alături de noi”, a mai spus președintele ucrainean.

Zelenski a adăugat că „în cei 14 ani care au trecut de la această eroare, Ucraina a trecut printr-o revoluție și opt ani de război în Donbas”.

„Iar acum luptăm pentru viață în cel mai cumplit război din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Îi invit pe doamna Merkel și pe domnul Sarkozy să viziteze Bucea și să vadă la ce a dus politica de concesii către Rusia în 14 ani. Să vadă cu ochii lor bărbații și femeile ucrainene torturate”, a spus președintele Ucrainei.

Amintim că Valdimir Zelenski a acuzat Rusia de genocid, după ce circa 400 de civili morți în orașele din jurul Kievului. Numărul exact al victimelor nu a fost încă stabilit, întrucât o parte dintre acestea au fost aruncate într-o groapă comună. Printre aceștia sunt inclusiv copii, care ar fi fost găsiți cu mâinile legate și dezbrăcați. Liderii lumi au făcut apel la sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, în timp ce Moscova susține că informațiile despre cadavre ar fi falsuri orchestrate de presa occidentală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: