Funcționalitatea Procuraturii Anticorupție, sub lupa experților. Dragalin: avem nevoie de mai multe resurse și instrumente
Full Article 2 minutes read

Funcționalitatea Procuraturii Anticorupție, sub lupa experților. Dragalin: avem nevoie de mai multe resurse și instrumente

Mandatul Procuraturii Anticorupție este prea larg și depășește corupția și are probleme privind volumul de lucru, organizarea, stabilirea priorităților și planificarea activității sale. Aceasta este concluzia Institutulului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) în urma unei analize realizată în perioada mai-septembrie 2022.

„În pofida progreselor substanțiale înregistrate de Moldova în eforturile sale de combatere a corupției, rămân multe lacune și inadvertențe semnificative care trebuie abordate atât din punct de vedere legislativ, cât și în practică, pentru a atinge obiectivul de combatere eficientă a marii corupții în țară”, a informat IPRE.

Totodată, comisia consideră că Procuratura Anticorupție nu are suficientă independență în cadrul sistemului procuraturii și nici nu dispune de suficiente resurse organizaționale, financiare, umane, tehnice și de altă natură pentru a asigura funcționarea eficientă a acestei instituții.

Documentul de politici a fost elaborat și prezentat astăzi, 22 noiembrie, de de Vitalyi Kasko, expert internațional IPRE și ex-procuror general adjunct al Ucrainei.

La eveniment au participat mai mulți experți juridici din Moldova și Ucraina, dar și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

„Dacă avem voință pentru o reformă a justiției autentică, pentru o adevărată luptă cu fenomenul corupției, înseamnă că recomandările din aceată analiză să fie implementate imediat. Avem nevoie de încredere, de resurse, de oameni, ca să putem lucra pe dosare răsunătoare, să putem recupera banii furați și să îi aducem în bugetul statului pentru beneficiul fiecărui cetățean”, a precizat șefa PA pe facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: