Gâlcă: Fetița ucisă în parcul Alunelul avea 1 an și 2 luni și a suferit un traumatism cranian deschis
Full Article 2 minutes read

Gâlcă: Fetița ucisă în parcul Alunelul avea 1 an și 2 luni și a suferit un traumatism cranian deschis

Copilul care a murit după ce a fost lovit de o creangă în parcul Alunelul din Chișinău avea 1 an și două luni. Fetița a suferit un traumatism cranian deschis, iar medicii nu au reușit să o salveze.

Boris Gîlcă, șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău, a precizat că fetița era născută pe 12 martie 2021.

Ambulanța a preluat copilul și l-a transportat la cel mai apropiat spital. Acolo a ajuns la ora 11:55. A fost direcționată în sala de reanimare, unde era deja echipa de resuscitare. Au fost executate toate procedurile. Cazul a fost de mare responsabilitate și am solicitat imediat și reanimobilul, pentru o eventuală transferare a copilului la o secție specializată de neurochirurgie pediatrică. Cu regret, copilul nu a răspuns la tehnicile de resuscitare și ulterior a fost stabilită moartea clinică și biologică”, a relatat oficialul.

Boris Gîlcă a precizat că fetița a suferit un traumatism deschis al craniului.

Amintim că tragedia s-a produs pe 14 mai în parcul Alunelul. A fost demarată o anchetă internă în cadrul Primăriei Chișinău. Șeful întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a fost suspendat din funcție.

Potrivit lui Ion Ceban, în perioada ianuarie-mai 2022, Spații Verzi a transmis către Agenția de Mediu cereri de autorizare pentru curățarea a 3066 de arbori. Dintre aceștia, au fost autorizați spre curățare 2288. Din 620 de cereri pentru defrișare, s-au aprobat 242.

De menționat că Agenția de Mediu a subliniat că arborele vizat în cazul decesului prematur al copilului nu se regăsește în lista arborilor propuși spre coordonare și autorizare a efectuării tratamentelor silvotehnice de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în solicitarea sa.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: