Galkin și Varlamov rămân pe lista „agenților străini” în Rusia. Tribunalul de la Moscova le-a refuzat contestația
Full Article 2 minutes read

Galkin și Varlamov rămân pe lista „agenților străini” în Rusia. Tribunalul de la Moscova le-a refuzat contestația

Tribunalul de la Moscova a respins cererile comediantului rus Maxim Galkin, bloggerului Ilya Varlamov și muzicianului Simion Slepakov împotriva Ministerului Justiției, prin care au cerut excluderea din registrul „agenților străini”, informează Forbes. Publicația anunță că în timpul examinării cererii, reprezentantul lui Galkin a declarat că statutul de „agent străin” i-ar încălca artistului dreptul libera exprimare și dreptul de a nu fi discriminat.

În martie 2022, Galkin, împreună cu soția sa, cântăreața Alla Pugaciova, au părăsit Rusia la scurt timp după începerea războiului în Ucraina și s-a exprimat în mod repetat public împotriva acesteia. Mai târziu, Moscova a anunțat că îl include pe comediant în registrul persoanelor care acționează în calitate de „agent străin” în Rusia. Artistul a intentat un proces împotriva Ministerului Justiției în luna mai.

Potrivit TASS, reprezentantul lui Galkin a declarat în instanță că artistul nu este o personalitate politică, iar statutul de agent străin îi încalcă dreptul la libertatea de exprimare și dreptul de a nu fi discriminat.

„Nimeni nu definește subiectele discursurilor sale. Asta e satira politică, vorbește despre subiecte care îl entuziasmează. Opinia sa personală nu poate fi o activitate politică”, a spus reprezentantul artistului.

În replică, reprezentantul Ministerului Justiției a spus că analiza postărilor postate de Galkin în rețea a scos la iveală activitățile sale politice și a adăugat că artistul se afla sub influență străină.

Tribunalul de la Moscova a refuzat și cererile bloggerului Ilya Varlamov, care se află în Moldova, dar și a artistului rus Simion Slepakov, de a fi scoși de pe lista „agenților străini” în Rusia.

Amintim că Varlamov a fost declarat „agent străin” în martie curent, după ce s-a expus public împotriva războiului Rusiei în Ucraina. La scurt timp după aceea, Ilya Varlamov a venit în Republica Moldova. La rândul său, Slepakov a ajuns în registrul „agenților străini” pe 14 aprilie, după ce ar fi primit sprijin din surse străine și s-a opus operațiunii militare speciale din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: