„Gardianul Cetățenii Soroca” Nicolae Bulat a murit la vârsta de 72 de ani
Full Article 2 minutes read

„Gardianul Cetățenii Soroca” Nicolae Bulat a murit la vârsta de 72 de ani

Unul dintre cei mai renumiți ghizi din Republica Moldova, Nicolae Bulat, supranumit și „Gardianul Cetățenii Soroca”, a murit. Informația a fost confirmată de către fostul deputat Alexandru Cimbriciuc, cel care l-a susținut pe istoric și a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru tratamentul acestuia.

„Cu tristețe vă informez că Nicolae Bulat nu mai este printre noi. Singurul lucru ce nu-l putem schimba în viață este Destinul. Zbor ușor Om Bun spre cer. Dumnezeu să te ierte”, a scris ex-parlamentarul Alexandru Cimbriciuc.

Amintim că ex-directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat a fost diagnosticat cu o maladie gravă la creier. Acesta a suferit o intervenție chirurgicală, fiind în stare gravă la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău. La sfârșitul lunii august, el a fost transferat pe cale aeriană la Iași, pentru a continua tratamentul.

***

Nicolae Bulat s-a născut la 10 februarie 1952 în satul Cureșnița, raionul Soroca. A fost profesor, muzeograf, istoric și scriitor, deținătorul mai multor distincții. El a fost supranumit „gardianul” Cetății Soroca, unde a lucrat mai bine de 30 de ani, fiind considerat și unul dintre cei mai buni ghizi din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: