Gavrilița acuză „înțelegeri de cartel” în spatele anumitor scumpiri: „Să fie foarte clar: nu Guvernul sau Parlamentul crește prețurile”
Full Article 2 minutes read

Gavrilița acuză „înțelegeri de cartel” în spatele anumitor scumpiri: „Să fie foarte clar: nu Guvernul sau Parlamentul crește prețurile”

Premierul Natalia Gavrilița susține că unele scumpiri din Moldova nu sunt justificate și a cerut Ministerului Economiei și celui de Finanțe să examineze de urgență posibilitatea de a extinde lista produselor de importanță socială pentru care este limitat adaosul comercial. Șefa Executivului a menționat în cadrul ședinței din 26 ianuarie că în spatele anumitor scumpiri ar sta „înțelegeri de cartel”.

Prețurile sunt dictate de piață, iar în Moldova prea des se întâmplă ca acestea să fie dictate de monopoluri sau înțelegeri de cartel. Eu nu pot înțelege de ce prețurile la același produs pot fi foarte diferite de la producător sau de la piață și dacă le comparăm cu prețurile din rețelele de magazine. Aceste decalaje trebuie să fie verificate, dacă au un raționament cu adevărat economic. Să fie foarte clar: nu Guvernul sau Parlamentul crește prețurile”, a declarat Natalia Gavrilița.

Prim-ministrul a ținut să sublinieze că, dimpotrivă, Guvernul face tot ce îi stă în putință ca să protejeze cetățenii de scumpiri.

Întreprindem măsuri pentru ca această criză să afecteze într-o măsură mai mică cetățenii. Guvernul va în continuare alături de oameni și nu va permite unui grup restrâns de interese să ne saboteze eforturile. Inclusiv în acest context, solicit colegilor de la Ministerul Economiei și cel al Finanțelor să examineze de urgență posibilitatea de a extinde lista produselor de importanță socială pentru care este limitat adaosul comercial”, a conchis Natalia Gavrilița.

De asemenea, Gavrilița a solicitat tuturor să depună eforturi pentru ca să nu existe creșteri de prețuri nejustificate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: