Gavrilița, către deputații care au depus moțiunea de cenzură: „Ce vreți să obțineți, agenda cui o faceți?”
Full Article 3 minutes read

Gavrilița, către deputații care au depus moțiunea de cenzură: „Ce vreți să obțineți, agenda cui o faceți?”

Premierul Natalia Gavrilița și-a început discursul de la tribuna centrală a Parlamentului vorbind despre războiul din Ucraina și a propus deputaților să țină un minut de reculegere în memoria victimelor descoperite recent într-o groapă comună din Izium. Ulerior prim-ministra a prezentat raportul de activitate al Guvernului, criticând totodată opoziția că nu „pune umărul” la guvernarea țării.

„Este nevoie de o opoziție competitivă care să provoace puterea, să critice, dar nu doar de dragul PR-ului ci de a pune umărul la guvernarea țării, propunând idei și soluții care ar îmbunătăți viața cetățenilor. Din păcate noi nu avem o asemenea opoziție, iar moțiunea de cenzură este o compilație de minciuni care denotă nu doar lipsa de idei și soluții dar și absența unei pregătirii profesionale și competențe elementare”, a spus Gavrilița.

Șefa Executivului s-a arătat indignată de depunerea acestei moțiuni de cenzură, precizând că „în loc să muncim trebuie să răspundem unor acuzații absurde de multe ori false sau ridicole”.

„Noi a trebuit să ne adaptăm din mers să punem în aplicare mecanisme de susținere a cetățenilor în aceste vremuri tulburi. Sunt lucruri care fără îndoială pot fi perfecționate, iar Guvernul va continua să discute cu cei care au soluții și bună credință. Sper ca într-o zi opoziția să se alăture acestor forțe constructive din societatea noastră”, a continuat Gavrilița.

Totodată, ea a enumerat realizările Cabinetului de Miniștri din ultimul an, menționând că Guvernul a reușit să răspundă prompt prin acțiuni concrete la toate crizele care au afectat și încă mai afectează Moldova.

Natalia Gavrilița a vorbit despre „reforme îndrăznețe” în toate domeniile, lupta împotriva corupției și reconstrucția statului de drept,  ajutorul pentru perioada rece a anului, compensarea facturilor consumatorilor casnici, sprijin pentru agricultor, reconstrucția drumurilor, sprijin pentru familii, etc.

„Ce vreți să obțineți încercând să generați instabilitate politică în această perioadă  și așa complicată? Agenda cui o faceți? A celor care au furat miliarde și au sărăcit țara, iar acum fug de justiție, sau a celor care vor cu orice preț să perturbeze liniștea și pacea”, s-a adresat Gavrilița către cei 26 semnatari ai moțiunii de cenzură

De menționat că înaintea ședinței Parlamentului, speakerul Igor Grosu a spus că majoritatea parlamentară nu va acorda vot de neîncredere Guvernului Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: