Gavrilița: Starea de urgență este necesară pentru că vedem riscuri legate de mobilizarea în Rusia
Full Article 2 minutes read

Gavrilița: Starea de urgență este necesară pentru că vedem riscuri legate de mobilizarea în Rusia

Premierul Natalia Gavrilița susține că unul dintre motivele pentru care este necesară prelungirea stării de urgență în Republica Moldova îl constituie „riscurile legate de mobilizarea în Federația Rusă”. Declarația a fost făcută în timpul sesiunii de întrebări-răspunsuri din Legislativ, înainte ca propunerea privind prelungirea stării de urgență să fie supusă la vot.

„MAI a făcut un lucru enorm pentru a fi furnizori de securitate în Europa și nu generatori de instabilitate”, a remarcat Gavrilița.

Potrivit ministrului de Interne Ana Revenco, în prezent, peste 80 de specialiști FRONTEX, împreună cu experții moldoveni, formează echipe comune de monitorizare a persoanelor care traversează frontiera Republicii Moldova.

„Suntem vigilenți în raport cu profilul persoanelor care intră sau traversează prin R. Moldova. Conștientizăm rolul care ne revine ca furnizor de securitate, având pe flancul estic un război cu riscuri reale pentru apropierea acțiunilor militare în proximitatea hotarelor”, a precizat Revenco și a adăugat că pe segmentul moldo-român a fost majorat de trei ori numărul de echipe pentru a reduce timpul de așteptare.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a precizat că de la începutul războiului au fost contracarate peste 2000 de treceri ilegale.

„Și este important să menținem starea de urgență pentru că vedem riscurile legate de mobilizarea în Federația Rusă, vedem ce se întâmplă in alte țări. Este important să avem mecanisme de intervenție promptă, ca să putem în continuare contracara treceri ilegale”, a adăugat șefa Executivului.

Amintim că Guvernul a solicitat prelungirea cu 60 de zile a stării de urgență în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: