Rectificare: Germania a restricționat utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani. Care este motivul
Full Article 1 minutes read

Rectificare: Germania a restricționat utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani. Care este motivul

UPDATE:  În varianta inițială a știrii, NM a indicat în mod greșit că Germania a restricționat utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 60 de ani. Ne cerem scuze pentru eroare.

Germania a restricționat utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani, pentru a evita riscul formării cheagurilor de sânge, informează Euronews.

Cancelarul Angela Merkel a confirmat ulterior restricția într-o conferință de presă, spunând că programul de vaccinare se bazează pe încredere și pe speranța că toate riscurile posibile vor fi luate în calcul.

Sursa citată notează că decizia a fost luată după ce autoritatea de reglementare medicală a țării a anunțat că a primit 31 de rapoarte despre formarea cheagurilor de sânge la pacienții care au fost vaccinați cu AstraZeneca.

Mai multe țări europene au oprit temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca la începutul acestei luni după ce au raportat că ar exista riscul formării cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient, dar va fi o investigație suplimentară privind cazurile rare de reacții secundare semnalate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: