Germania planifică să acorde un grant de până la 77 de milioane de euro pentru dezvoltarea Moldovei
Full Article 3 minutes read

Germania planifică să acorde un grant de până la 77 de milioane de euro pentru dezvoltarea Moldovei

Germania planifică să acorde un grant de până la 77 de milioane de euro pentru dezvoltarea țării noastre și pentru a sprijini cetățenii afectați de vulnerabilitatea energetică. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, la Conferința ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, desfășurată pe 15 iulie, la București.

De asemenea, vom oferi un suport financiar suplimentar pentru a susține refugiații și familiile acestora. Este esențial să avem grijă de copiii refugiaților și să-i integrăm în instituțiile de învățământ din Moldova”, a subliniat Annalena Baerbock.

Și ministrul de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, Chrysoula Zacharopoulou, a reconfirmat sprijinul substanțial oferit de Republica Franceză țării noastre.

Vom acorda asistență tehnică și financiară acolo unde este cea mai mare nevoie, inclusiv în agricultură”, a spus Chrysoula Zacharopoulou.

În conferința de încheiere, șeful diplomației de la București, Bogdan Aurescu, a declarat că Republica Moldova este în atenția comunității internaționale și că susținerea stabilității Moldovei și a parcursului său european este esențială.

Prin intermediul acestei Conferințe, am reușit să adunăm o contribuție semnificativă pentru susținerea Republicii Moldova. Trebuie să continuăm și chiar să intensificăm suportul pentru cetățenii de dincolo de Prut, iar Republica Moldova trebuie să simtă că nu e singură în fața problemelor pe care le are și a reformelor pe care le va face”, a menționat Bogdan Aurescu.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a salutat deciziile luate în cadrul evenimentului de la București și a adus apreciere tuturor celor implicați plenar în susținerea Republicii Moldova.

Este, fără doar și poate, un semnal puternic de solidaritate oferit în timpuri foarte dificile. Rămânem ferm ancorați în obiectivul nostru de aderare europeană și întreprindem toate măsurile necesare pentru a combate criza economică, energetică, dar și pentru a oferi tot suportul de care au nevoie cei 77 de mii de refugiați care și-au găsit adăpost în Republica Moldova. Salutăm crearea Grupului de lucru pentru reforma administrației publice și managementul finanțelor publice. Ne angajăm să intensificăm activitatea în cadrul acestuia, astfel încât să înregistrăm progrese semnificative până la următoarea Conferință, care va avea loc la Paris”, a conchis Marcel Spatari.

Capitala României a găzduit, astăzi, cea de-a doua Conferință ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova. Evenimentul a fost co-prezidat de ministrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și de ministrul de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, Chrysoula Zacharopoulou. Țara noastră a fost reprezentată la Conferință de o importantă delegație ministerială, condusă de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.

Prima ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc în Germania, pe 5 aprilie. Următoarea ediție este preconizată să se desfășoare până la sfârșitul acestui an, în Franța.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: