Germania va avea, în curând, cea mai mare armată dintre țările NATO europene – Scholz
Full Article 2 minutes read

Germania va avea, în curând, cea mai mare armată dintre țările NATO europene – Scholz

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a declarat că, în curând, Germania va deține „cea mai mare armată din rândul țărilor europene, care fac parte din NATO”, informează publicația Spiegel.

„Germania va avea în curând cea mai mare armată din Europa în cadrul NATO”, a spus Scholz. Potrivit acestuia, acest fapt va „îmbunătăți semnificativ” securitatea Germaniei și a aliaților săi.

Cancelarul german și-a exprimat nedumerirea față de criticile cu privire la lipsa susținerii militare a Ucrainei. „Am furnizat arme și vom continua să furnizăm și mai multe”, a spus Scholz. Oficialul de la Berlin a amintit că până la sfîrșitul lunii iulie în Ucraina vor ajunge tancuri Ghepard. În afară de asta, are deja loc instruirea militarilor ucraineni pentru utilizarea sistemelor de artilerie Panzerhaubitze 2000.

Scholz s-a arătat mirat și de criticile din partea Poloniei, potrivit căreia Germania nu și-a respectat promisiunea privind suplinirea armamentului oferit de Varșovia Ucrainei. „Noi desfășurăm negocieri cu toți partenerii est-europeni și tratăm discuțiile cu Polonia cu aceeași seriozitate cu care le tratăm pe cele cu Cehia și Slovacia”, a spus șeful executivului german.

În afară de asta, cancelarul Germaniei a spus că Berlinul nu deține rezerve considerabile de mijloace de transport, gata pentru utilizare și care ar putea fi furnizate Ucrainei.

Potrivit portalului Global Firepower, dintre țările NATO din Europa, cea mai mare armată este deținută de Franța (205 mii de oameni). La nivel global, cele mai numeroase armate aparțin Chinei (2 mln de oameni), India (1,45 mln) și SUA (1,39 mln). Rusia, potrivit Global Firepower, ocupă locul 5 cu o armată de 850 de mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: