„Grea încercare”. Mitropolitul Vladimir se roagă pentru victimele din Turcia și Siria, dar și pentru salvatorii moldoveni
Full Article 3 minutes read

„Grea încercare”. Mitropolitul Vladimir se roagă pentru victimele din Turcia și Siria, dar și pentru salvatorii moldoveni

Mitropolitul Vladimir a venit cu o declarație urmare a cutremurului care a lăsat morți și răniți în Turcia și Siria. Mitropolitul spune că „Biserica ortodoxă din Moldova se roagă să-le dea putere şi însănătoşire grabnică celor sinistrați şi răniți”. El mai adaugă că consecințele cutremurului sunt „o grea încercare”. 

„În aceste clipe de grea încercare prin care trec popoarele turc şi sirian în urma devastatorului cutremur ce a spulberat în aceste zile oraşe întregi din cele două țări, lăsând în urmă zeci de mii de victime, suntem cu gândul la toți cei care au avut de suferit în urma acestei năpraznice calamități”, se arată în declarația mitropolitului.

El mai spune că „Biserica ortodoxă din Moldova, în toată plinătatea ei, se roagă bunului Dumnezeu să-le dea putere, răbdare şi însănătoşire grabnică celor sinistrați şi răniți, iar pe cei morți să-i odihnească în pace”.

„Îi mai cerem cu semerenie Domnului să-i ajute pe toți salvatorii şi voluntarii implicați în lucrările bineplăcute de salvare a vieților omeneşti şi de lichidare a consecințelor cutremurului, printre care se numără şi peste 50 de bravi specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Republicii Moldova care au plecat în misiune în Turcia”, comunică mitropolitul.

„Nădăjduim că Mântuitorul, în marea sa milă, va da tuturor speranță şi mângâiere ca să depăşească această grea încercare şi ne va păzi pe noi toți de asemenea încercări”, a conchis mitropolitul Vladimir.

***

Numărul morților în urma cutremurului care a devastat Turcia a ajuns la 8 574 de persoane, iar 49 133 au fost rănite. Totodată se menționează că 6 444 de clădiri s-au prăbușit în timpul cutremurului.

Amintim că o echipă de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și 2 câini de căutare-salvare, a pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 6 februarie. În dimineața de 8 februarie, echipa a ajuns în Turcia, însă mai are de parcurs circa 1000 de km în condiții de ninsoare abundentă.

Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism cel puțin 7 zile.

Trei moldoveni au murit în urma cutremurului din Turcia. Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii minori, membri ai aceeași familii. 27 de moldoveni sunt de negăsit deocamdată. Responsabilii de la ambasada țării noastre la Ankara continuă eforturile de contactare și comunicare cu cetățenii noștri care locuiesc în cele 10 zone afectate de seism.

Alți doi cetățeni moldoveni, aflați în zona cutremurului din Turcia, au fost preluați de o aeronavă și aduși în România. Aceștia vor ajunge la Chișinău în seara zilei de 8 februarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: