Grecia: Sute de turiști au fost evacuați din cauza incendiilor. Temperaturile se ridică până la +42°C
Full Article 2 minutes read

Grecia: Sute de turiști au fost evacuați din cauza incendiilor. Temperaturile se ridică până la +42°C

Din cauza valului de căldură, în Grecia au izbucnit mai multe incendii forestiere. Pe insula Lesbos, incendiul izbucnit sâmbătă, care a dus la evacuarea a sute de turişti şi locuitori ai staţiunii de pe litoral Vatera, a continuat să provoace pagube, potrivit pompierilor. În această dimineață, zeci de pompieri luptau cu flăcările folosind patru bombardiere cu apă şi două elicoptere.

Cel puţin patru locuinţe au fost distruse, potrivit postului de stat ERT, citat de news.ro.

De sâmbătă, Grecia a fost afectată de un val de căldură care se preconizează că va dura zece zile şi în unele regiuni sunt aşteptate temperaturi de +42°C, stârnind temeri de alte incendii.

În nordul ţării, pompierii, asistaţi de voluntari, continuă să lupte pentru a patra zi consecutiv împotriva unui incendiu violent în Parcul Naţional Dadia, cel mai mare sit Natura 2000 din Grecia, cunoscut pentru colonia sa de vulturi.

Incendiul, neobişnuit de dificil conform purtătorului de cuvânt al pompierilor, Yiannis Artopoios, a forţat autorităţile să evacueze satul Dadia sâmbătă seara. A distrus deja aproape 500 de hectare de pădure.

Incendiul a ajuns la observatorul vulturilor şi se apropia de clădirile unei unităţi de management al ariei protejate.

„Cel mai important lucru pentru noi este siguranţa sătenilor şi toate forţele vor fi desfăşurate acolo”, a declarat guvernatorul din Evros, Dimitris Petrovits, agenţiei de presă Athens.

Îngrijirea animalelor rănite este o prioritate de vârf pentru autorităţi, a adăugat el Petrovits.

În Peloponez, satul Chrysokelaria a trebuit să fie evacuat sâmbătă seara din cauza unui incendiu în apropiere de Koroni.

Duminică, în jurul prânzului, focul a fost lichidat de pompieri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: