Greta Thunberg își va înregistra numele drept marcă comercială
Full Article 1 minutes read

Greta Thunberg își va înregistra numele drept marcă comercială

Activista pentru mediu Greta Thunberg încearcă să obţină drepturi de autor asupra numelui şi iniţiativei sale pentru climă Fridays For Future. Într-o postare pe pagina sa de Instagram, aceasta a anunțat că vrea, astfel, să protejeze mișcarea și „activităţile din cadrul acesteia” scrie Meduza.io, joi, 30 ianuarie.

Marca de autor se va aplica numelui ei, dar şi sloganurilor „Fridays For Future” şi „Skolstrejk for klimatet” (care se traduce prin „Grevă şcolară pentru climă”) şi asupra altor fraze asociate mişcării sale pentru climă.

„Din păcate, încă mai există oameni care încearcă să se dea drept mine și în mod mincinos declară că mă reprezintă, ca să discute cu oameni celebri”, a precizat adolescenta.

Precizăm că Greta Thunberg a inițiat o mişcare globală pentru a atrage atenţia oamenilor asupra schimbărilor climatice, începând să lipsească de la şcoală în zilele de vineri. Greta Thunberg a organizat prima ei „grevă şcolară pentru climă” în august 2018, în faţa parlamentului din Stockholm.

În decembrie 2019, ea a fost denumită Persoana Anului de revista americană Time.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: