Gripa a provocat un deces în Republica Moldova. Ministerul Sănătății a prezentat situaţia epidemiologică
Full Article 2 minutes read

Gripa a provocat un deces în Republica Moldova. Ministerul Sănătății a prezentat situaţia epidemiologică

Gripa a provocat un deces în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, care nu a oferit detalii despre victimă. În același timp, datele arată că numărul de infecții respiratorii virale a scăzut, la fel ca și cel al internărilor din acest motiv.

În prima săptămâna a anului 2023 s-a înregistrat o scădere a numărului cazurilor de infecții respiratorii virale acute, iar numărul cazurilor de gripă se menține la un nivel relativ constant pe parcursul a trei săptămâni. Se constată o diminuare a cazurilor inclusiv în municipiul Chișinău, unde sunt raportate cele mai multe îmbolnăviri.

În perioada 2-8 ianuarie, au fost înregistrate 12 579 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), 488 – infecţii respiratorii acute severe (SARI) și 210 – gripă sezonieră.

De asemenea, instituțiile medicale raportează reducerea numărului de internări, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 152 de persoane, iar cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare – 318. Cele mai multe internări în spitale, din cauza infecțiilor respiratorii acute și gripei sunt în rândul copiilor, pondere care se atestă în fiecare sezon pandemic, potrivit specialiștilor.

În săptămâna 2-8 ianuarie a fost înregistrat și un caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, primul în Republica Moldova, în sezonul 2022-2023.

În total, în acest sezon au fost confirmate în total 932 de cazuri de gripă, 136 026 de IARCS și 5 906 de SARI.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: