Gripa a provocat un deces în Republica Moldova. Ministerul Sănătății a prezentat situaţia epidemiologică
Full Article 2 minutes read

Gripa a provocat un deces în Republica Moldova. Ministerul Sănătății a prezentat situaţia epidemiologică

Gripa a provocat un deces în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, care nu a oferit detalii despre victimă. În același timp, datele arată că numărul de infecții respiratorii virale a scăzut, la fel ca și cel al internărilor din acest motiv.

În prima săptămâna a anului 2023 s-a înregistrat o scădere a numărului cazurilor de infecții respiratorii virale acute, iar numărul cazurilor de gripă se menține la un nivel relativ constant pe parcursul a trei săptămâni. Se constată o diminuare a cazurilor inclusiv în municipiul Chișinău, unde sunt raportate cele mai multe îmbolnăviri.

În perioada 2-8 ianuarie, au fost înregistrate 12 579 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), 488 – infecţii respiratorii acute severe (SARI) și 210 – gripă sezonieră.

De asemenea, instituțiile medicale raportează reducerea numărului de internări, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 152 de persoane, iar cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare – 318. Cele mai multe internări în spitale, din cauza infecțiilor respiratorii acute și gripei sunt în rândul copiilor, pondere care se atestă în fiecare sezon pandemic, potrivit specialiștilor.

În săptămâna 2-8 ianuarie a fost înregistrat și un caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, primul în Republica Moldova, în sezonul 2022-2023.

În total, în acest sezon au fost confirmate în total 932 de cazuri de gripă, 136 026 de IARCS și 5 906 de SARI.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: