Grosu, critici dure față de șeful-adjunct al Biroului de Reintegrare: Este un model de mancurt. Să-l trimitem la Kremlin
Full Article 2 minutes read

Grosu, critici dure față de șeful-adjunct al Biroului de Reintegrare: Este un model de mancurt. Să-l trimitem la Kremlin

Președintele Parlamentului Igor Gosu a venit cu o reacție dură la adresa șefului adjunct al Biroului Politici pentru Reintegrare (BPR) Nicolae Țveatcov, care a spus că repartizarea puterilor în țara noastră va avea, totuși, un anumit caracter de distribuție federală.  În urma acestor declarații, speakerul Parlamentului l-a numit „un model de mancurt”, rămas în structurile statului.

Este un model de mancurt, un model de coloana a 5-a, care a mai rămas, din păcate, în structuri. Asta este drept un contraargument pentru socialiști care stau și, scuzați-mă, se miorlăie că s-au făcut modificări de personal peste tot. Iată a mai rămas o reminiscență de asta care miroase foarte urât prin declarații antistatale”, a menționat Igor Grosu.

Oficialul afirmă că asemenea persoane nu ar trebui să se regăsească în asemenea instituții”

Eu cred că el demult nu mai trebuia să fie acolo, așa speakmen. Să-l trimitem în țara soarelui, la Kremlin să-l trimitem”. a continuat șeful Legislativului.

De precizat că invitat la emisiunea „Tema” de la canalul TV Primul în Moldova, șeful adjunct al Biroului pentru reintegrare Nicolae Țveatcov a declarat că este „nedrept” să „calomniezi” cuvântul „federalizare”. Potrivit lui, cuvântul a căpătat, în zadar, o tentă de „limbaj abuziv” în Republica Moldova, or, spune Țveatcov, repartizarea puterilor în țara noastră va avea, totuși, un anumit caracter de distribuție federală.

Între timp, Biroul politici de reintegrare se disociază de declarațiile făcute de Țveatcov,  menționând că modelul de reglementare a conflictului transnistrean „în mod obligatoriu” trebuie să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a țării, în limitele frontierelor internațional recunoscute.


Disclaimer! Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: