Grosu: Curtea Anticorupție se va preocupa inclusiv de corupția politică: „Când un deputat se duce la bandiți, am o singură concluzie”
Full Article 3 minutes read

Grosu: Curtea Anticorupție se va preocupa inclusiv de corupția politică: „Când un deputat se duce la bandiți, am o singură concluzie”

Curtea Anticorupție, care potrivit președintei Maia Sandu trebuie să devină funcțională în următoarele 3 luni, va fi preocupată de corupția mare și de cea din sistemul justiției. Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului și al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu, în cadrul ediției din 20 martie a emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei. Grosu s-a referit și la corupția politică și a adus drept exemplu decizia ex-deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Alexandr Nesterovschi de a părăsi fracțiunea și de a se alătura „Mișcării pentru popor”, din care face parte și Partidul „ȘOR”.

Igor Grosu a menționat că singurele preocupări ale Curții Anticorupție vor fi corupția mare și corupția din sistemul justiției. Totodată, PAS urmează să anunțe propuneri „pentru a consolida Procuratura Anticorupție”.

„Interesul nostru este să avem finalități pe cele mai de rezonanță dosare. Ca cei care au comis ilegalități să ajungă în fața instanței. Dacă credeți că sunt doar 3-4 dosare… Dar și cei care timp de 30 de ani și-au făcut averi pe care nu le pot justifica trebuie luați în seamă. Sunt și alți eroi, care nu sunt în prim-planul atenției publice”, a menționat speakerul legislativului.

Grosu s-a referit și la plecarea deputatului Alexandr Nesterovschi din PSRM și fracțiunea BCS.

Noi trebuie să luptăm cu corupția mare, inclusiv cea politică. Ați văzut – al doilea trădător în Parlament. Primul a fost știm-noi-cine, acum a mai apărut un transfug. E problema lor politică (a BCS, nota red.) că și-au pus un trădător pe listă, dar eu mă refer la corupția politică. Corupția în stat începe de la cea politică. Când un deputat se duce la o grupare criminală organizată, te duci la bandiți, mie îmi rămâne o singură concluzie: tu ești după calapodul lor. Justiția trebuie să investigheze, dar pentru mine această formațiune politică este o grupare criminală organizată, văd după comportament, după subminările pe care le fac împotriva statului. Este o grupare formată dintre bandiți și FSB, eu văd din informațiile pe care pot să le analizez”, a mai spus președintele Parlamentului.

Referindu-se la protestele organizate de Partidul „ȘOR”, președintele PAS a menționat că formațiunea va propune niște legi pentru a face mai dificilă finanțarea din afara țării, din surse obscure.

Aici trebuie să intervenim la niște legi, să mai îngreunăm sau să facem mai complicată sarcina de a aduce banii, că bănuiesc eu că banii sunt aduși din exterior, fie că sunt aduși din banii cei furați de fugari sau sunt aduși de FSB prin rețeaua lor de agentură. Trebuie să mai analizăm, să vedem unde să intervenim ca să facem cât mai riscantă această preocupare, iar cei care se lasă folosiți sau implicați în astfel de transferuri să știe că riscă să plătească cu libertatea, cu buzunarul”, a adăugat Grosu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: