Grosu, despre diplomatul care nu a declarat banii la Aeroport: „Cineva din anturajul socialiştilor a încercat să intervină”. Reacția PSRM
Full Article 2 minutes read

Grosu, despre diplomatul care nu a declarat banii la Aeroport: „Cineva din anturajul socialiştilor a încercat să intervină”. Reacția PSRM

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu susține că o persoană din conducerea Partidului Socialiştilor (PSRM) a încercat să intervină în cazul diplomatului rus care a vrut să iasă din țară, fără să declare o sumă de circa 62 de mii de dolari. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 4 februarie a emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. Reprezentanții PSRM au calificat acuzațiile drept „închipuiri”.

Grosu a subliniat că el este membru al Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare şi ordine publică şi cunoaşte despre respectivul incident „mai mult decât s-a vehiculat în presă”.

„Vama şi Poliţia de Frontieră şi-au făcut treaba – au aplicat legea. Dar au fost nişte încercări, n-am să-i dau nume, cineva din anturajul socialiştilor, a încercat să intervină şi să rezolve problema. (…) Este vorba de cineva din fruntea partidului. A încercat să rezolve problema, dar partea bună este că cei din instituţiile statului le-a spus – noi ne facem meseria, ceea ce este foarte bine”, a menţionat deputatul.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, a răspuns: „Nu avem cum să comentăm închipuirile domnului deputat de la PAS. Și, în general, noi credem că ambasadele straine nu necesită sprijin de la vreun partid politic”.

Amintim că incidentul a fost înregistrat duminică, 31 ianuarie, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Angajatul Ambasadei Federației Ruse avea în valiză circa 62 de mii de dolari, pe care nu i-a declarat. Reprezentanții Serviciului Vamal au declarat pentru NM că, dacă se va depista că banii provin din surse legale, aceștia vor fi returnați.

Potrivit legii, persoanele fizice au dreptul de a scoate numerar în monedă naţională, precum şi numerar şi cecuri de călătorie în valută străină în sumă totală ce nu depăşeşte 10000 de euro (sau echivalentul lor) de persoană/călătorie, fără a prezenta organelor vamale documentele confirmative.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: