Grosu, despre protestul lui Șor: „Au încercat să provoace polițiștii. Le mulţumesc forţelor de ordine că au intervenit calm”
Full Article 3 minutes read

Grosu, despre protestul lui Șor: „Au încercat să provoace polițiștii. Le mulţumesc forţelor de ordine că au intervenit calm”

Președintele Parlamentului Igor Grosu a adresat un mesaj de mulțumire pentru forțele de ordine, care au asigurat ordinea publică în timpul protestului din 12 martie. Potrivit liderului PAS, a fost evitată încă o tentativă de destabilizare a țării, care avea scopul de a „răsturna ordinea constituțională și schimbarea puterii legitime, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană”.

„Astăzi am avut parte de încă o tentativă de destabilizare a țării din partea unor partide politice și grupări criminale asociate care, folosindu-se de necazurile oamenilor, au organizat o manifestație cu multiple încălcări în centrul capitalei. Poliţia a raportat numeroase încălcări grave. Am fost cu toții martori cum organizatorii acestor proteste nu au asigurat desfăşurarea protestului în cadrul legal, inclusiv au fost descoperite obiecte interzise desfăşurării unui protest paşnic și au încercat să provoace polițiștii. Vreau să le mulţumesc forţelor de ordine că au intervenit într-o formă calmă, promptă şi au asigurat ordinea publică respectând întocmai legislația în vigoare. În ultima perioadă, MAI, Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și SIS practic zilnic deconspiră scheme care au drept scop să deturneze liniștea la noi în țară”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului consideră că persoanele care intenționau să schimbe puterea constituțională trebuie trași la răspundere.

„Scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei. Toți cei care participă în aceste acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova – elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale, și toți cei care îi protejează pe aceștia, trebuie să fie trași la răspundere”, a conchis Grosu.

Amintim că, membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au organizat, pe 12 martie, un protest în centrul capitalei. Aceștia le-au cerut autorităților să achite integral facturilor cetățenilor. Într-o rezoluție adoptată la finalul manifestației și depusă la Guvern se arată că „autoritățile au la dispoziție 24 de ore” pentru a răspunde apelului. În caz contrar, Partidul „ȘOR” susține că „poporul își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile necesare, pentru a obliga conducerea țării să respecte voința poporului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: