Grupul părinților solidari a creat o petiție prin care cere să nu se închidă școlile
Full Article 2 minutes read

Grupul părinților solidari a creat o petiție prin care cere să nu se închidă școlile

Grupul de inițiativă „Părinți Solidari” a elaborat pe 28 februarie o petiție către autorități, în care cer să nu închidă școlile. Autorii petiției, care a fost deja semnată de 1,5 mii de oameni, cred că de la începutul pandemiei, calitatea procesului educațional a suferit foarte mult din cauza învățământului la distanță.

„În timp ce dvs închideți școlile, vital necesare pentru a asigura un proces educațional eficient și calitativ, rămân deschise bisericile, localurile de alimentație publică, barurile, piețele și alte locuri publice, iar transportul public e plin de persoane cu vîrsta peste 60 ani, care și reprezintă principala categorie de risc în pandemia de COVID-19”, spune petiția.

Potrivit autorilor petiției, în anul pandemiei, autoritățile nu au făcut nimic pentru a asigura un proces de învățare la distanță de înaltă calitate și accesibil.

„Elevii nu au fost asigurați cu echipamente, care le permit accesul calitativ la învățămîntul online, aceste cheltuieli fiind considerabile sau chiar imposibile pentru un număr mare de familii”, spune petiția.

În acest sens, autorii petiției au cerut anularea deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică și continuarea procesului educațional în clase.

„Puteți trece la învățarea la distanță numai dacă tuturor elevilor și profesorilor li se oferă echipamente necesare. Învățarea online fără condițiile necesare este o imitație a procesului educațional ”, au remarcat autorii petiției.

Amintim că toți elevii și studenții vor învăța online în perioada 1-15 martie. Decizia a fost anunțată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică, pe 26 februarie, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: