Grupul parlamentar PRO Moldova vrea să modifice Constituția. Cu cine vor iniția consultări
Full Article 3 minutes read

Grupul parlamentar PRO Moldova vrea să modifice Constituția. Cu cine vor iniția consultări

Noul grup parlamentar PRO Moldova anunță inițierea procedurii de colectare de semnături pentru modificarea Constituției. Într-o conferință de presă din 20 februarie, Andrian Candu a anunțat că grupul de șase deputați își propune completarea legii supreme din stat, privind vectorul european al Republicii Moldova. Totodată, parlamentarii vor începe consultările cu fracțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și cu cea a Partidului Democrat din Moldova (PDM).

„PRO Moldova va servi drept bază pentru constituirea unei noi formațiuni de centru-drepta, care va promova integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană și va apăra interesele tuturor cetățenilor, indiferent de etnie și limba vorbită. Vom pune accent pe agenda cetățenilor, a oamenilor din Republica Moldova și vom depune toate eforturile să nu dezamăgim, iar toate promisiunile din campania electorală alături de PDM să fie îndeplinite”, a precizat Andrian Candu.

Fostul președinte al parlamentului a menționat că îndată ce va aduna numărul necesar de semnături – 34, vor solicita avizul Curții Constituționale asupra proiectului de lege.

În ceea ce ține de colaborarea cu PAS și PPDA, Andrian Candu  vom porni procesul de consultări cu cele două fracțiuni parlamentare și inclusiv cu fracțiunea PDM.

„Vrem să aflăm dacă au rămas atașați valorilor europene și a vectorului integrării europene”, a explicat Candu.

Andrian Candu a mai spus că ideea de a părăsi rândurile Partidului Democrat a apărut recent, însă primele diferențe de viziuni ar fi apărut la sfârșitul lunii noiembrie.

„Ne-am activizat un grup de deputați de a schimba lucrurile în bine și ceea ce credeam noi că nu funcționa cum trebuie în cadrul PDM. Am avut multe discuții cu dl Diacov, în ultimele luni de vreo 3-4 ori am luat masa doar noi doi. Am discutat și cu dl Filip și cu așa-numitul „grup Nichiforciuc”. Am încerca să găsim cea mai bună soluție, fără să menționăm plecarea din PDM. Acum câteva zile am înțeles că rezistența față de schimbări este atât de mare, încât riscăm să trecem unele linii roșii. Pentru a elibera colegii de presiunea pe care noi o făceam pentru schimbare, am decis să ne organizăm singuri și să ne vedem de drumul nostru”, a explicat deputatul.

Totodată, întrebat de jurnaliști unde se află nașul său, Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu a spus că nu va răspunde la această întrebare.

„Când vorbesc cu el la telefon, nu îl întreb unde se află. Important că este bine, acolo unde este”, a menționat Candu.

Amintim că miercuri, 19 februarie, un grup de șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au anunțat că părăsesc PDM și vor înființa un nou grup parlamentar – PRO Moldova.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: