Guțul i-a raportat, personal, lui Șor despre problemele din Găgăuzia. Bașcanul ales este în Israel
Full Article 3 minutes read

Guțul i-a raportat, personal, lui Șor despre problemele din Găgăuzia. Bașcanul ales este în Israel

Bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul, s-a întâlnit pe 29 mai, în Israel, cu liderul partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Cei doi au discutat despre viitorul autonomiei. Despre aceasta a scris Șor pe rețelele de socializare. 

„Am fost informat despre situația social-economică gravă din UTA Găgăuzia și speranțele mari ale cetățenilor pe care și le-au pus în echipa Partidului „ȘOR”. Evghenia Guțul ne-a rugat să identificăm soluții cât mai rapide, pentru a realiza promisiunile electorale privind majorarea salariilor angajaților în sfera bugetară, dar și a pensiilor”, a scris Ilan Șor.

După întrevedere, Ilan Șor promite să găsească până pe 1 septembrie pentru a majora salariile bugetarilor și pensiile din Găgăuzia.

Amintim că pe 19 mai, Vasile Bolea a confirmat că împreună cu Alexandr Suhodolskii și ex-candidatul la funcția de bașcan Victor Petrov au fost în Israel și s-au întâlnit cu fugarul Ilan Șor.

***

Pe 14 mai a avut loc turul II al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Candidata Partidului „ȘOR” Evghenia Guțul s-a confruntat în turul doi cu Grigorii Uzun, candidat susținut de PSRM. Guțul a acumulat cele mai multe voturi.

Pe 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din Găgăuzia. Precizăm că decizia Curții de Apel Comrat nu este definitivă, aceasta poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

Oamenii legii au inițiat recent un dosar penal pe faptul coruperii alegătorilor din Găgăuzia de către Partidul „ȘOR” în favoarea Evgheniei Guțul. Reprezentanți din cadrul formațiunii sunt acuzați că ar fi oferit câte 15 mii lei pentru fiecare persoană care determina alte 30 de persoane să o voteze pe Guțul la funcția de bașcan.

***

Curtea de Apel l-a condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul frauda bancară și a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 5 miliarde de lei. Sentința a fost pronunțată pe data de 13 aprilie, curent. În reacție, Ilan Șor a acuzat magistrații că s-ar fi subordonat ordinelor politice și a susținut decizia Curții de Apel „îl lasă rece și că nu are de gând să se conformeze acesteia”.

În urmă cu trei ani, Șor a fugit din Republica Moldova și, potrivit unor rapoarte neconfirmate, locuiește de atunci în Israel, unde, potrivit unor investigații jurnalistice, trăiește în lux și opulență și de unde continuă să se implice în politică prin partidul său care îi poartă numele. Reamintim în acest context că liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, se află în lista neagră a guvernelor american și britanic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: