Guvernul a comandat din China 100 000 de teste pentru diagnosticarea coronavirusului de tip nou
Full Article 2 minutes read

Guvernul a comandat din China 100 000 de teste pentru diagnosticarea coronavirusului de tip nou

Republica Moldova a comandat din China 100 de mii de teste pentru depistarea infectării cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, după ședința tradițională de luni dimineața cu speakerul parlamentului și premierul. Concomitent, urmează să fie adus și un lot de ajutor umanitar oferit de China.

Igor Dodon a precizat că testele din China s-au dovedit a fi cele mai rapide și mai eficiente pentru depistarea infecției.

„Cele mai eficiente și mai rapide sunt cele donate de China. De aceea, am comandat 100 de mii de teste din China și așteptăm ca acestea să fie livrate în R. Moldova. În următoarele zile sperăm să ajungem la un compromis pentru a le aduce”, a anunțat șeful statului.

Igor Dodon a dat asigurări că Republica Moldova dispune, în prezent, de suficient teste pentru diagnosticul maladiei. El a remarcat că, zilnic, sunt prelevate circa 200 de probe.

„În R Moldova se testează toți cei suspecți, care au primele simptome că ar fi infectați, nu ca în alte țări, unde sunt testați doar cei în stare gravă. În fiecare zi folosim circa 200 de teste. Noaptea trecută am avut 114 persoane cărora li s-au prelevat teste”, a menționat președintele țării.

Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova au fost diagnosticați 263 de oameni infectați cu COVID-19. De asemenea, au fost înregistrate 2 decese și 13 cazuri de vindecări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: