Guvernul a decis: Energocom va avea competența legală pentru procurarea și stocarea gazelor naturale
Full Article 1 minutes read

Guvernul a decis: Energocom va avea competența legală pentru procurarea și stocarea gazelor naturale

S.A „Energocom” va iniția procedura de achiziție a cantităților necesare de gaze naturale pentru stocarea acestora. Guvernul a aprobat, pe 10 august, Hotărârea care impune obligația de serviciu public societății pe acțiuni.

Documentul prevede stabilirea obligației semnării între furnizorii de ultimă opțiune și S.A. „Energocom” a unui contract-cadru de vânzare-cumpărare a gazelor naturale achiziționate și/sau stocate, în contextul obligației de serviciu public impuse.

Proiectul mai prevede că vânzarea de gaze naturale către furnizorii de ultimă opțiune va avea loc în cazurile în care:

  • este sistată și/sau limitată livrarea gazelor naturale de pe piață aferentă contractelor în derulare;
  • este necesară aprovizionarea consumatorilor cu cantități de gaze naturale suplimentare celor stabilite în contractele în derulare;
  • prețul gazelor naturale livrate de S.A. „Energocom” este mai mic decât prețul gazelor naturale contractate de către furnizorii de ultimă opțiune.

Menționăm că S.A. „Energocom” urmează să realizeze achizițiile de gaze naturale în baza procedurii prestabilite de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ceea ce va oferi un grad sporit de transparență a licitațiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: