Guvernul a decis: Energocom va avea competența legală pentru procurarea și stocarea gazelor naturale
Full Article 1 minutes read

Guvernul a decis: Energocom va avea competența legală pentru procurarea și stocarea gazelor naturale

S.A „Energocom” va iniția procedura de achiziție a cantităților necesare de gaze naturale pentru stocarea acestora. Guvernul a aprobat, pe 10 august, Hotărârea care impune obligația de serviciu public societății pe acțiuni.

Documentul prevede stabilirea obligației semnării între furnizorii de ultimă opțiune și S.A. „Energocom” a unui contract-cadru de vânzare-cumpărare a gazelor naturale achiziționate și/sau stocate, în contextul obligației de serviciu public impuse.

Proiectul mai prevede că vânzarea de gaze naturale către furnizorii de ultimă opțiune va avea loc în cazurile în care:

  • este sistată și/sau limitată livrarea gazelor naturale de pe piață aferentă contractelor în derulare;
  • este necesară aprovizionarea consumatorilor cu cantități de gaze naturale suplimentare celor stabilite în contractele în derulare;
  • prețul gazelor naturale livrate de S.A. „Energocom” este mai mic decât prețul gazelor naturale contractate de către furnizorii de ultimă opțiune.

Menționăm că S.A. „Energocom” urmează să realizeze achizițiile de gaze naturale în baza procedurii prestabilite de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ceea ce va oferi un grad sporit de transparență a licitațiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: