Guvernul a înaintat candidatura Lilianei Vițu la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului
Full Article 2 minutes read

Guvernul a înaintat candidatura Lilianei Vițu la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

Guvernul a înaintat candidatura Lilianei Vițu la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA). Propunerea a fost susținută de toți membrii Executivului în ședința din 19 noiembrie.

„Dumneaei este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării. Are o experiență impunătoare în domeniul jurnalismului și o reputație ireproșabilă”, a spus secretarul general adjunct al Guvernului.

Liliana Vițu are o experiență bogată în jurnalism. Absolventă a facultății de Jurnalism din Chișinău, a urmat masteratul în Studii Europene Moderne la Universitatea Metropolitana din Londra. A activat la Publika TV, a fost reporter al BBC la Chișinău (1998-2004), și la Institutul Republican Internațional. De asemenea, a deținut funcția de directoar al Departamentului Ştiri la postul de televiziune „Moldova 1”.

A fost coordonator pe comunicare la Fundația Eurasia, reprezentanța din Moldova și ofițer de presă la Ambasada Marii Britanii la Chișinău. Este cunoscută ca expert media, fiind coautoare a unor rapoarte ale Freedom House cu privire la mass media moldovenească. De asemenea, a fost purtătoare de cuvânt a ex-premierului Iurie Leancă.

În 2001, Clubul de presă de la Chișinău a desemnat-o printre cei mai buni zece jurnaliști din R. Moldova.

UPDATE (16:49) Menționăm că Liliana Vițu este soția lui Mircea Eșanu, șeful Agenției Servicii Publice.

Consiliul Audiovizualului este format din 7 membri. 3 membri sunt propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției parlamentare, un membru este propus de președinte, unul de Guvern și două candidaturi sunt nominalizate de către societatea civilă.

Candidații urmează să fie audiați în plenul Parlamentului și învestiți în funcție dacă vor fi susținuți de majoritatea parlamentară.

***

Amintim că la 11 noiembrie, raportul pentru anul 2020 al Consiliului Audiovizualului (CA) a fost respins de către majoritatea parlamentară. Proiectul a fost susținut cu votul a 55 de deputați PAS. Drept urmare, membrii CA au fost demiși.

Pe 16 noiembrie, președinta demisă a Consiliului Audiovizualului (CA), Ala Ursu-Antoci, a anunțat că va contesta în instanță hotărârea Parlamentului privind revocarea sa din funcție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: