Guvernul a instituit moratoriu asupra instrumentul care permite reducerea pedepselor condamnaților din cauza condiţiilor precare de detenție
Full Article 1 minutes read

Guvernul a instituit moratoriu asupra instrumentul care permite reducerea pedepselor condamnaților din cauza condiţiilor precare de detenție

Guvernul Republicii Moldova a instituit un moratoriu asupra instrumentul care permite reducerea pedepselor condamnaților din cauza condiţiilor precare de detenție. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat la ședința executivului astăzi, 12 februarie. De asemenea, moratoriul a fost instituit până în luna septembrie. 

„Este o urgență. În prezent, avem 6 700 de persoane private de libertate, iar peste 5 000 au depus cereri de eliberare înainte de termen din cauza condițiilor precare de detenție. Deja au beneficiat de pedeapsa compensatoriu circa 1 000 de deținuți. Vreau să spun că ies la libertate niște persoane care într-adevăr reprezintă un pericol pentru securitatea statului”, a declarat Nagacevschi.

„Să ne determinăm ce facem cu acest instrument compensatoriu. Facem modificări, îl excludem cu totul? Vineri avem o ședință de lucru cu specialiști din alte instituții unde vom discuta despre asta”, a mai spus ministrul Justiției.

Menționăm că fostul premier Vlad Filat a fost eliberat înainte de termen în baza mecanismului compensatoriu din cauza condițiilor de detenție.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: