Guvernul a lansat o campanie de colectare a fondurilor pentru combaterea virusului COVID-19
Full Article 2 minutes read

Guvernul a lansat o campanie de colectare a fondurilor pentru combaterea virusului COVID-19

Guvernul a lansat o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea virusului COVID-19. În acest sens, Ministerul Finanțelor a deschis trei conturi bancare în lei moldovenești, precum și în dolari americani și euro.

De asemenea, primăria mun. Chișinău a anunțat ieri, 16 martie că va deschide mai multe conturi bancare pentru a strânge bani pentru combaterea noului tip de coronavirus.

Mai mult, un grup de inițiativă, format din fondatoarea MAD-Aid Victoria Dunford, antreprenorul Anatol Untură și jurista Ana Racu, au pornit o campanie de colectare de fonduri pe platforma Gofundme. Banii colectați vor fi direcționați pentru susţinerea personalului medical implicat în lupta cu pandemia de coronavirus.

Menționăm că în Republica Moldova au fost confirmate 29 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar un pacient a fost tratat. Mai mult, un moldovean diagnosticat cu COVID-19 în România a fost transportat în Republica Moldova, astăzi, 17 martie. De asemenea, sunt 43 de cazuri suspecte, iar 11 238 de persoane se află sub monitorizare la domiciliu.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: