Guvernul, după ce 16 oficiali, inclusiv deputați, au fost sancționați pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe: „Legea este egală pentru toți și va fi aplicată”
Full Article 1 minutes read

Guvernul, după ce 16 oficiali, inclusiv deputați, au fost sancționați pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe: „Legea este egală pentru toți și va fi aplicată”

Guvernul Republicii Moldova susține amenzile împărțite oficialilor și cetățenilor simpli de oamenii legii pe 9 mai, pentru purtarea panglicii „Sf. Gheorghe”, contrar prevederilor legale. Purtătorul de cuvânt al premierului, Daniel Vodă, susține că „legea este egală pentru toți” și dă asigurări că aceasta va fi aplicată corespunzător.  

„Este foarte clar că legea este egală pentru toți, indiferent despre cine este vorba – oficiali sau cetățeni simpli. Ieri autoritățile au aplicat legea. Mesajul foarte clar și tranșat este că legea este egală pentru toți și va fi aplicată de oamenii legii. Asta înseamnă democrație”, a declarat Daniel Vodă.

Precizăm că 16 oficiali, dintre care nouă deputați și cinci persoane cu demnitate publică din UTA Găgăuzia, care au ignorat prevederile legale și au purtat panglica „Sf. Gheorghe” în timpul manifestațiilor organizate de 9 mai, au fost amendați de oamenii legii. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în total, 180 de persoane au admis ieri încălcări ale art. 365/5 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: