Guvernul prognozează majorarea veniturilor la bugetul de stat cu circa 3,7 miliarde lei
Full Article 2 minutes read

Guvernul prognozează majorarea veniturilor la bugetul de stat cu circa 3,7 miliarde lei

Veniturile la bugetul de stat vor crește cu circa 3,7 miliarde lei, iar cheltuielile vor fi reduse cu 1,2 miliarde lei. Totodată, deficitul bugetar se va micșora cu 2,5 miliarde lei. Sunt prevederile noilor modificări efectuate la Legea bugetului de stat pentru anul 2021, aprobate de Cabinetul de miniștri la ședința din 30 septembrie.

Cele mai mari creșteri de cheltuieli se referă la Programul în sectorul drumurilor – 604,6 milioane de lei. Pentru Fondul Național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural sunt prevăzuți 435 milioane de lei, reabilitarea drumurilor locale – 204,1 milioane de lei, suplinirea fondurilor de urgență ale Guvernului – 495,2 milioane lei, ocrotirea sănătății – 141,6 milioane de lei.

Și cheltuielile de personal vor spori cu 414,9 milioane de lei, anunță Guvernul. De asemenea, vor fi alocate mijloace financiare suplimentare pentru crearea condițiilor adecvate în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne – 47,6 milioane de lei, suport financiar instituțiilor implicate în acțiuni de combatere a pandemiei Covid-19 – 14,1 milioane de lei, reconstrucția și modernizarea clădirilor Centrului de Excelență în Construcții – 5 milioane lei, modernizarea infrastructurii postului vamal Sculeni – 2 milioane de lei și alte cheltuieli stringente.

Majorarea veniturilor la bugetul de stat a fost determinată de accelerarea ritmurilor de creștere economică, de majorarea exporturilor, precum și de majorarea salariului mediu lunar pe economie. Astfel, se estimează o majorare a veniturilor proprii, în principal din taxe și impozite.

Parametrii revizuiți ai bugetului de stat pentru anul 2021 sunt următorii: venituri – în sumă de 45,1 miliarde lei, cheltuieli – în sumă de 57,2 miliarde lei, în timp ce deficitul bugetar va constitui 12,1 miliarde lei. Pe partea bugetului public național, parametrii revizuiți pentru anul 2021 sunt următorii: venituri – în sumă de 72,8 miliarde lei, cheltuieli – în sumă de 85,5 miliarde lei, iar deficitul bugetar va constitui 12,7 miliarde lei.

Proiectul de rectificare a bugetului urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare și aprobare.

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: