„Nu avem de ales”. Guvernul a solicitat parlamentului instituirea stării de urgență
Full Article 2 minutes read

„Nu avem de ales”. Guvernul a solicitat parlamentului instituirea stării de urgență

Guvernul a solicitat parlamentului instituirea stării de urgență. Proiectul de lege a fost prezentat de către ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

„Nu este un secret că Republica Moldova este afectată de criza pandemică. Criza pandemică este afectată de criza politică. Nu este o decizie ușoară ca un guvern fără susținerea unei majorități parlamentare și cu competențe limitate să-i fie pus în sarcină gestionarea unei situații excepționale, care impune adoptarea de decizii nepopulare. Nu avem de ales. Dacă parlamentul ne va accepta demersul și va accepta instituirea stării de urgență, sper să acționeze consolidat și să nu obstrucționeze activitatea”, a declarat Fadei Nagacevschi.

„Starea de urgență nu presupune închiderea economiei și a țării. Reieșind din faptul că guvernul este unul interimar, nu indicăm perioada pentru care să fie instituită starea de urgență. Lăsăm acest lucru la latitudinea parlamentului”, a mai spus acesta.

De asemenea, prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi a declarat că în repetate rânduri a solicitat parlamentului și președinției să fie discutat acest subiect.

„Este cazul să venim cu acțiuni restrictive mai dure. Acest subiect trebuie să fie examinat de parlamentul Republicii Moldova”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Menționăm că astăzi, 30 martie, Renato Usatîi a declarat că deputații PSRM și Partidului Șor ar putea vota un proiect de lege care prevede instituirea stării de urgență.

Amintim că pe 13 martie, Igor Dodon a criticat propunerea Maiei Sandu de instituire a stării de urgență.  „Decât să introduci lockdown deplin și să „ucizi” businessul, care și așa abia supraviețuiește în condiții de criză și instabilitate politică… mai bine să asiguri, de urgență, accesul populației la un vaccin calitativ, ceea cu ce se ocupă parlamentul și guvernul în ultimele săptămâni”, a scris Dodon

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: