Guvernul va aloca 1,4 mln lei pentru cheltuielile legate de misiunea salvatorilor moldoveni din Turcia
Full Article 1 minutes read

Guvernul va aloca 1,4 mln lei pentru cheltuielile legate de misiunea salvatorilor moldoveni din Turcia

Guvernul va aoca 1,4 milioane lei pentru recuperarea cheltuielilor legate de deplasarea salvatorilor moldoveni în misiunea internațională din Turcia. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Executivului din 17 februarie.

„Cabinetul de miniștri a aprobat alocarea mijloacelor financiare, necesare Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în vederea acoperirii cheltuielilor legate de deplasarea salvatorilor în Republica Turcia. Suma de 1,4 milioane de lei va fi acordată din fondul de rezervă al Guvernului”, se arată în comunicatul Guvernului.

Misiunea internațională a salvatorilor moldoveni în Turcia a început pe 6 februarie curent. Echipa de intervenție la dezastre, formată din 56 de persoane, dotată cu 12 autospeciale de intervenție complet autonome și cu 2 câini de căutare, s-a implicat în lichidarea consecințelor cutremurelor devastatoare. MAI a anunțat, pe 16 februarie, că misiunea s-a finalizat.

Precizăm că circa 40 000 de oameni au murit în urma cutremurului devastator care a afectat Turcia și Siria.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: