Hramul orașului Chișinău: cum circulă transportul public
Full Article 4 minutes read

Hramul orașului Chișinău: cum circulă transportul public

În perioada 14-15 octombrie, itinerarele rutelor municipale de transport public care traversează centrul capitalei au fost modificate, în legătură cu evenimentele dedicate hramului oraşului Chişinău.

Cum vor circula troleibuzele

Astfel, circulația troleibuzelor de pe rutele nr. 1, nr. 5, nr. 8 și nr. 22 va fi organizată după cum urmează:

  • în direcţia Gării – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe străzile A. Şciusev, Bucureşti, Ciuflea şi în continuare pe traseele stabilite;
  • în direcţia pieţei Dimitrie Cantemir – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe străzile Ciuflea, Bucureşti, A. Şciusev, Mihai Viteazul, Columna, H. Coandă, piaţa  Dimitrie Cantemir şi în continuare pe traseele stabilite.

Troleibuzul de pe ruta nr. 4 va avea următorul itinerar:

  • în direcţia Gării – de pe str. A. Şciusev pe străzile Bucureşti, Ciuflea, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi în continuare pe traseul stabilit;
  • în direcția Buiucani – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe străzile Ciuflea, Bucureşti şi în continuare pe traseul stabilit.

Și itinerarul rutei nr. 2 se modifică de pe str. Gh. Asachi pe străzile Pan Halippa, Ismail, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în continuare pe traseul stabilit.

Itinerarul rutelor nr. 7, nr. 12, nr. 16, nr. 25, nr. 32 se scurtează până la str. Columna.

Linia de troleibuz nr. 10, se divizează în două itinerare după cum urmează: bd. Moscova – str. Columna; str. Miorița – str. București.

Linia de troleibuz nr. 24 va circula: spre cartierul Telecentru – pe traseul stabilit; spre sectorul Ciocana: de pe str. A. Pușkin pe str. bd. București – str. A. Șciusev – str. M. Viteazul – str. Petricani – str. Bogdan Voievod – str. A. Russo şi în continuare pe traseul stabilit.

Linia de troleibuz nr. 28 va circula: spre sectorul Botanica – pe traseul stabilit; spre cartierul Poșta Veche: pe str. București – A. Șciusev – str. M. Viteazul – str. Petricani – Calea Orheiului.

Itinerarul rutei nr. 29 se modifică după cum urmează: de pe str. Petricani pe străzile Mihai Viteazul, Columna; H. Coandă, Piaţa Dimitrie Cantemir, Calea Ieșilor (întoarcerea la Parcul ”Alunelul”), bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mihai Viteazul şi în continuare pe traseul stabilit.

Itinerarul rutelor nr. 30 și 31 se scurtează până la str. Ismail, iar itinerarul rutei nr. 32 se scurtează până la str. Columna.

Itinerarul rutei nr. 34 se modifică după cum urmează: str. București – str. Ciuflea – bd. Negruzzi (cu întoarcerea la sensul giratoriu hotelul ”Cosmos”) şi în continuare pe traseul stabilit.

Rutele de troleibuze nr.8, nr.10, nr.12, nr.22, nr.25 vor activa până la orele 23:30.

Cum vor circula autobuzele

Itinerarul rutei nr. 5:  în direcția sectorului Ciocana – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile Ismail, Alexandru cel Bun, A. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit; în direcția sectorului Botanica – de pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni pe străzile Columna, Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Ciuflea și în continuare pe traseul stabilit.

Itinerarul rutelor nr. 9 și 46 se stabileşte pe str. Bucureşti în ambele direcţii. Itinerarul rutei nr. 11 se modifică după cum urmează: de pe str. Tighina pe străzile Columna, stația terminus str. Ismail.

Ruta nr. 26 se stabilește pe str. Albișoara în ambele direcții.

Cum vor circula microbuzele

Rutele de microbuz nr. 103, 171, 174, vor circula de pe str. Ismail pe str.  Mitropolit Varlaam, str. Mihai Eminescu, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni, str. Mitropolit Dosoftei, str. Serghei Lazo, str. Columna și în continuare pe traseul stabilit.

Rutele de microbuz nr. 130, 134, 162 vor circula de pe str. Bulgară pe str.  Cojocarilor, str. Titu Maiorescu, str. Alexandru Hîjdeu, str. Vasile Alecsandri și în continuare pe traseul stabilit.

Amintim că anterior, Primăria municipiului Chișinău a publicat programul evenimentelor dedicate Hramului Orașului. Autoritățile au anunțat că organizează activități culturale pentru două zile, atât pentru 14 cât și pentru 15 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: