Hugo Boss, împotriva Uzmoltex: firma cunoscută la nivel internațional încearcă să-și apere drepturile în Moldova 
Full Article 2 minutes read

Hugo Boss, împotriva Uzmoltex: firma cunoscută la nivel internațional încearcă să-și apere drepturile în Moldova 

Firma Hugo Boss, cunoscută la nivel internațional, a intrat în circuitul justiției moldovenești după ce a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL „Uzmoltex”, cu privire la apărarea drepturilor exclusive asupra mărcilor. Nu e primul litigiu de acest fel în Republica Moldova, dar compania va mai avea de luptat, și asta pentru că instanța de apel a decis rejudecarea cauzei, scrie anticoruptie.md

Uzmoltex este distribuitor oficial al textilelor din Uzbekistan în Republica Moldova.

Hugo Boss, prin intermediul avocatului Dorian Chiroșca, a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL „Uzmoltex” pe 16 decembrie 2022.

Pârâta este învinuită că a folosit ilegal logo-ul celebrului brand pe un lot textile pe care l-a adus în Republica Moldova din Uzbekistan, comunică sursa.

Prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, din 20 decembrie 2022, cererea a fost restituită, cu sugestia ca recurentul să se adreseze Judecătoriei Soroca, în a cărei rază teritorială se află sediul persoanei juridice pârâte. Hotărârea a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, iar instanța a constatat că a fost emisă cu încălcarea normelor procedurale și a dispus casarea acesteia.

„Studiind materialele dosarului, Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău, consideră recursul întemeiat şi care urmează a fi admis cu casarea încheierii instanței de fond și remiterea pricinii în prima instanță la etapa de primire”, se arată în decizia Curții de Apel.

De menționat că acesta nu este primul proces în Republica Moldova a companiilor internaționale. NM a scris anterior cum brandurile cunoscute și-au apărat drepturile în țara noastră și care au avut succes în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: