Ieri procuror care i-a instrumentat dosarul, azi avocat: Moșneaga ar fi devenit apărătorul ex-deputatului PDM Andronachi
Full Article 2 minutes read

Ieri procuror care i-a instrumentat dosarul, azi avocat: Moșneaga ar fi devenit apărătorul ex-deputatului PDM Andronachi

Fostul procuror Vladimir Moșneaga este în prezent unul dintre avocații ex-deputatului democrat Vladimir Andronachi, scrie tv8.md. Moșneaga a instrumentat dosarul „Energokapital”, în care figura Andronachi și pe care l-a preluat în 2015. Fostul procuror a renunțat ulterior la acuzații, iar dosarul a fost clasat.

Dosarul „Energokapital”, care are la bază schema de achiziție a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan prin intermediul acestei companii-căpușă de la Tiraspol, a fost investigată încă din 2015 de procurorii moldoveni. Procurorul Ruslan Cașu a fost primul care a instrumentat dosarul.

Sursa menționează că după ce Ruslan Cașu a fost transferat într-o altă subdiviziune a Procuraturii Generale, dosarul a ajuns în gestiunea lui Vladimir Moșneaga. Mai târziu, fostul procuror, în prezent avocat, a renunțat la acuzațiile aduse lui Vladimir Andronachi și altor figuranți, iar în consecință, dosarul a fost clasat.

În prezent, Moșneaga îi apără lui Andronachi interesele în instanța de judecată în alte dosare penale în care este cercetat, inclusiv frauda bancară și „Metalferos”, comunică sursa. Și Oleg Mîța, celălalt avocat al lui Vladimir Andronachi, ar recunoaște că fostul procuror Vladimir Moșneaga, este acum avocatul lui Andronache.

***

Andronachi a fost reținut în data de 2 noiembrie 2022 pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei „Criva- Mamalîga”.

Acesta se află în prezent în arest preventiv, în Penitenciarul 13. El se va afla în arest preventiv până la data de 1 februarie 2023, în această perioadă procurorii vor decide asupra oportonității înaintării unui demers privind prelungirea măsurii preventive. Faptele incriminate fostului deputat democrat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: