Tiraspolul a criticat exercițiile militare de la Bulboaca
Full Article 1 minutes read

Tiraspolul a criticat exercițiile militare de la Bulboaca

Așa-numitul ministru al Afacerilor Externe din regiunea transnistreană, Vitali Ignatiev, a spus că decizia autorităților moldovenești de a desfășura exerciții militare în apropierea Zonei de Securitate este contraproductivă, deoarece creează temeiuri pentru destabilizarea ulterioară.

În acest sens, el a făcut un apel către Chișinău și Kiev ca să nu permită escaladarea militară a situației în regiune, scriu canalele de telegram din stânga Nistrului.

Reacția vine după ce Ministerul Apărării a anunțat pe 4 mai că studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) vor executa trageri din armamentul de infanterie din dotarea Armatei Naționale, la Bulboaca.

Sursa a specificat că antrenamentele se desfășoară în conformitate cu Planul de învățământ pentru anul de studii 2022-2023 și nu are tangență cu situația de securitate din regiune.

În același timp, Ignatiev, a reiterat pentru un post rusesc de televiziune că cea mai bună modalitate de a îmbunătății relațiile moldo-transnistrene este semnarea unui acord de pace, prietenie și cooperare între Transnistria și Republica Moldova la nivel de stat.

O astfel de mișcare ar putea pune capăt conflictului regional prelungit, consideră Ignatiev. El nu a exclus ca un asemenea tratat să fie încheiat sub anumite garanții internaționale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: