Ignatiev vine cu o reacție după ce Sandu a cerut de la tribuna ONU retragerea trupelor ruse din Transnistria
Full Article 2 minutes read

Ignatiev vine cu o reacție după ce Sandu a cerut de la tribuna ONU retragerea trupelor ruse din Transnistria

Declarațiile autorităților moldovenești cu privire la retragerea trupelor ruse, inclusiv a forțelor de menținere a păcii, din Transnistria, auzite de pe platformele internaționale, nu aduc mai aproape o reglementare pașnică pe Nistru, nu ajută la rezolvarea diverselor probleme, ci doar creează tensiune și neîncredere, scrie novostipmr.com.

Așa a comentat ministrul Afacerilor Externe al regiunii transnistrene Vitali Ignatiev discursul președintelui Republicii Moldova Maia Sandu la Adunarea Generală a ONU de la New York, unde a cerut retragerea trupelor ruse din Transnistria și distrugerea muniţiei de la Cobasna.

„Moldova, reprezentată de o întreagă galaxie a liderilor săi în ultimii ani, chiar decenii, s-a pronunțat invariabil împotriva operațiunii de menținere a păcii și a speculat pe tema depozitelor militare de la Cobasna. Ghidul de astăzi continuă pe aceeași linie. În opinia mea, este foarte distructiv”, a subliniat Vitali Ignatiev.

Amintim că președinta țării Maia Sandu a declarat de la tribuna Adunării Generale a ONU, că prezența ilegală a trupelor militare ruse în regiunea transnistreană ne încalcă neutralitatea și crește riscurile de securitate pentru țara noastră. Totodată, șefa statului a cerut retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse și a făcut apel  la distrugerea muniției din depozitele de la Cobasna, care, potrivit ei, reprezintă o amenințare la adresa securității și a mediului întregii regiuni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: