„Ignorant din Moldova”. Ambasadorul Moldovei în Israel a luat atitudine după o remarcă în Knesset
Full Article 2 minutes read

„Ignorant din Moldova”. Ambasadorul Moldovei în Israel a luat atitudine după o remarcă în Knesset

Ambasadorul Republicii Moldova în Israel Alexandr Roitman i-a trimis o scrisoare unui deputat din Knesset, care a făcut o remarcă către un coleg de al său, numindu-l „ignorant din Moldova”. Diplomatul i-a sugerat parlamentarului din Israel să se abțină, pe viitor, de la exprimări cu canotații negative față de Republica Moldova.

Diplomatul Alexandr Roitman, ambasador al Republicii Moldova în statul Israel, i-a expediat o scrisoare deputatului Yinon Azoulay, președintele Comitetului de etică din Knesset, prin intermediul căreia și-a exprimat protestul față de exprimarea parlamentarului. Se întâmplă după ce deputatul străin i-a spus colegului său, Avigdor Liberman, într-un context negativ, că este „ignorant din Moldova”.

„Vă scriu această scrisoare pentru că pur și simplu nu pot trece cu vederea un comentariu atât de nedrept față de țara și poporul Moldovei, care a făcut ca acest incident să arunce o umbră asupra relațiilor bilaterale strânse între Republica Moldova și statul Israel. În calitate de ambasador al Moldovei în Israel, sunt dedicat spre promovarea și aprofundarea dialogului dintre țările noastre pe baza istoriei și valorilor noastre comune și pe conștientizarea tacită a faptului că timpurile de opresiuni și persecuții pe bază de diferențe etnice, religioase sau rasiale au fost depășite”, a menționat Roitman.

La fel, ambasadorul R. Moldova a amintit de numeroasele generații de evrei care s-au născut și au crescut în Moldova.

Aș vrea să profit de ocazie pentru a vă îndemna să evitați pe viitor astfel de remarci, întrucât un astfel de limbaj este inacceptabil, ținând cont, de asemenea, și de istoria comună, de secole, a poporului moldovenesc și cel evreiesc”, a conchis diplomatul.

Scrisoarea a fost expediată și în adresa președintelui Knessetului, Amir Ohana.

„Ignorant din Moldova”. Ambasadorul Moldovei în Israel a luat atitudine după o remarcă în Knesset

news.walla.co.il

Alexandr Roitman a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Israel în anul 2023. Anterior, acesta a fost însărcinat cu afaceri a.i. la Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: