Igor Dodon consideră că ideea Maiei Sandu privind centrul “Patriot” este o analogie a Ministerului Adevărului din romanul “1984″
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon consideră că ideea Maiei Sandu privind centrul “Patriot” este o analogie a Ministerului Adevărului din romanul “1984″

Ex-președintele Igor Dodon a numit inițiativa șefei statului Maia Sandu, prin care în Republica Moldova va fi înființat Centrul Național de Apărare Informațională ”Patriot”, o analogie a Ministerului Adevărului din romanul „1984” de George Orwell. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Tass.

„În această dimineață, președinta ne-a bucurat cu înființarea „Ministerul Adevărului”, ca în celebrul roman „1984” de George Orwell. La ziua de astăzi, aceasta este principalul lor departament, care se va ocupa cu falsificarea oricărei informații semnificative din punct de vedere social, statistic, istoric, interpretarea evenimentelor din mass-media, educație, artă și alte domenii ale vieții”, a declarat Igor Dodon. 

Socialistul consideră că noul centru este creat în contextul viitoarelor alegeri locale din toamnă, care vor deveni prologul campaniei prezidențiale de anul viitor.

„Adevăratul dușman al tiraniei este realitatea, pe care președinta și Partidul Acțiune și Solidaritate, aflat la guvernare, încearcă fără succes s-o falsifice. Alegătorilor li se va explica de ce promisiunile electorale ale actualului guvern de a începe „vreme bune” s-au epuizat”, a adăugat Dodon. 

Amintim că în Republica Moldova va fi înființat Centrul Național de Apărare Informațională ”Patriot”. Inițiativa aparține Președinției, iar anunțul a fost făcut de către șefa statului Maia Sandu. Noua instituție va avea rolul de combatere a propagandei.

Potrivit șefei statului, centrul “Patriot” va avea două responsabilități de bază:

  • Să transmită informații veridice către publicul larg și să asigure un dialog constant cu cetățenii, precum și să colaboreze cu toate instituțiile statului în vederea promovării intereselor naționale și creșterii rezistenței societății noastre în fața dezinformării;
  • Să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea pentru eliminarea riscurilor generate de amenințările hibride și dezinformare asupra securității naționale.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: