Igor Dodon critică declarația lui Joe Biden: „Vladimir Putin va rămâne în istorie ca un pacifist”
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon critică declarația lui Joe Biden: „Vladimir Putin va rămâne în istorie ca un pacifist”

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va intra în istorie ca un pacifist. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, pe 24 martie, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova. Afirmația a fost făcută în contextul declarației președintelui american Joe Biden, care l-a numit pe Putin „ucigaș”.

Potrivit lui Igor Dodon, afirmațiile lui Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin sunt „de neconceput și nu fac față unui lider adevărat”.

„Eu îl consider pe Putin un pacifist. Nu voi da aprecieri americanilor. Experții au vorbit despre ce fac ei în lume, cum intervin peste tot și răspunsul pe care l-au avut cu protestele de la Capitoliu. ”Democrația” pe care au semănat-o peste tot s-a întors acasă. Vladimir Putin va rămâne în istorie ca un pacifist. A oprit războiul din Siria, conflictul din Karabahul de Munte. Spun aceasta nu pentru că ne cunoaștem. Aceasta este realitatea”, a declarat Igor Dodon.

Mai mult, socialistul consideră că liderul de la Kremlin este demn de titlul „pacificatorul secolului său”.

„Consider că (Putin) este demn de titlul „pacifistul secolului său”. Iar ceea ce face cineva pentru a arăta mai puternic din punct de vedere geopolitic – un lider puternic niciodată nu va coborî până la astfel de comentarii. Oamenii puternici, de obicei, sunt mai modești și nu vor să pară mai sus în ochii societății din contul altcuiva”, a mai spus Dodon.

***

Într-un interviu televizat, președintele SUA a declarat că îl consideră ucigaș pe Vladimir Putin. De fapt, acesta a răspuns cu „da” la întrebarea jurnalistului. De asemenea, Biden a declarat că Putin va suporta „anumite consecințe”, dacă se va demonstra că Rusia s-a implicat în alegerile prezidențiale din SUA, care s-au desfășurat anul trecut. NM a publicat un sumar al acțiunilor care au urmat după declarația liderului de la Casa Albă.

În replică, Vladimir Putin i-a urat „sănătate” lui Joe Biden.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: