VIDEO Igor Dodon s-a prezentat la CNA, însă a fost întâmpinat cu huiduieli: „Iuda, trădătorule!”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Igor Dodon s-a prezentat la CNA, însă a fost întâmpinat cu huiduieli: „Iuda, trădătorule!”

Fostul șef de stat, Igor Dodon, s-a prezentat pe 17 iunie la sediul Centrului Național Anticorupție (CNA), însoțit de avocați. Fostul președinte a fost huiduit de un activist civic: „Iuda”, „trădătorule”, a scandat acesta.  Imaginile au fost publicate de Jurnal TV.

Când o să ies voi face declarații, dar acum vreau să spun câteva cuvinte. Regretabil ce se întâmplă cu soția mea, eu  înțeleg că doamna Maia Sandu nu are niciun fel de emoții, dar nu trebuie să atace familia, soția, copiii. Eu i-am spus lui Plahotniuc doi sau trei ani în urmă, când a făcut aceleași încercări, aceleași presiuni, că aceste lucruri eu nu le iert. Eu nu iert atacul la familie, la soție. De aceea înțelegem tot. Înțelegem care este miza, încercările de a mă presa psihologic. Au văzut că eu nu cedez și îmi atacă familia, soția, socrii, etc”, a declarat ex-președintele Dodon.

La intrare în sediul CNA, Dodon a fost huiduit de unul dintre activiștii civici. „Cel mai mare trădător din istorie. Hoț și trădător. Nu te iartă nimic. Ai intrat în istorie ca un trădător și ca Iuda”, a scandat acesta.

Amintim că, în ajun, Galina Dodon a fost audiată la Procuratura Anticorupție. Acesteia i se încriminează complicitate la îmbogățire ilicită. Oamenii legii susțin că fostul cuplu prezidențial ar deține personal și prin intermediari bunuri care depășesc suma de 21 mln de lei. Asta cu toate că au declarat venituri de doar 3 mln lei. După audiere, fostei prime-doamne a Republicii Moldova i-a fost aplicată interdicția de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile.

Igor Dodon este bănuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

În dosarul „Kuliok” este vizat și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu, care a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: