Igor Dodon la Conferința Internațională pentru Securitate de la München. Cu cine s-a văzut șeful statului și ce subiecte au fost abordate
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon la Conferința Internațională pentru Securitate de la München. Cu cine s-a văzut șeful statului și ce subiecte au fost abordate

Șeful statului, Igor Dodon, a participat la Conferința Internațională pentru Securitate de la München, în cadrul căreia a avut întâlniri bilaterale cu mai mulți oficiali și președinți de țară. În discuțiile cu aceștia, Dodon a vorbit despre reforma justiției și lupta împotriva corupției. 

Igor Dodon a postat pe Facebook că a avut o discuție informală cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, în cadrul căreia i-a mulțumit oficialului „pentru poziția clară, exprimată public, a Departamentului de Stat al SUA în raport cu fugarul din Moldova, Vladimir Plahotniuc”.

Between the two working sessions of the Munich Security Conference, I held an informal discussion with the US Secretary…

Geplaatst door Dodon Igor op Zaterdag 15 februari 2020

De asemenea, Dodon s-a văzut cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cu care a discutat despre relațiile bilaterale, securitatea regională și europeană. Totodată, șeful statului l-a invitat pe Macron să întreprindă o vizită oficială în Republica Moldova.

A Munich, on a fait un échange amical de vues avec le Président de la France, M. Emmanuel Macron. On a discuté les…

Geplaatst door Dodon Igor op Zaterdag 15 februari 2020

Igor Dodon a avut o discuție informală cu președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier. Aceștia au discutat despre integrarea europeană a Republicii Moldova și despre problema transnistreană.

Cu președintele Republicii Azerbaidjan, Igor Dodon a abordat chestiuni ce vizează domeniul comercial-economic, energetic, al transporturilor și cel investițional. Mai mult, cei doi au discutat și despre o eventuală vizită a președintelui Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova.

Șeful statului s-a văzut și cu Edi Rama, prim-ministrul Republicii Albania cu care a discutat despre procesul de reglementare transnistreană și reforma justiției. Totodată, oficialii au vorbit despre pregătirea vizitei oficiale a președintelui Albaniei, Ilir Meta, în Republica Moldova, la începutul lunii aprilie.

La München, Dodon a avut o întrevedere de lucru cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Boiko Borisov. Aceștia au discutat despre vizita oficială a președintelui Bulgariei, Rumen Radev în Moldova, preconizată pentru primăvara anului 2020. De asemenea, șeful statului a îndemnat partenerii bulgari să investească în proiecte de infrastructură din țara noastră.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: