Igor Dodon propune ca bisericile să efectueze slujbe în interior, cu participarea enoriașilor
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon propune ca bisericile să efectueze slujbe în interior, cu participarea enoriașilor

Din 1 iunie, în interiorul bisericilor din Republica Moldova s-ar putea desfășura slujbe cu participarea enoriașilor. Propunerea vine din partea președintelui Igor Dodon, însă decizia finală urmează să fie luată de Comisia națională pentru sănătate publică. 

„Sper foarte mult ca din 1 iunie, când vor fi scoase o parte dintre restricții, să fie scoase și aceste restricții pentru biserici, iar slujbele să se desfășoare în interior. Aceasta este opinia mea”, a declarat Dodon în studioul Agora pe 25 mai.

Șeful statului a precizat că, totuși, în acest caz, nu va fi permis accesul unui număr mai mare de 50 de persoane, iar restricția respectivă va fi valabilă încă o perioadă lungă.

În prezent, preoții au dreptul de a oficia servicii divine doar în exterior bisericilor.

Amintim că, luni dimineața, Igor Dodon a anunțat că a propus ca, din 1 iunie, să fie ridicate mai multe restricții privind domeniul HoReCa, activitatea centrelor comerciale și a piețelor, a sălilor de sport și a transportului regulat de pasageri.

Propunerile vor fi înaintate Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, care urmează să ia o decizie finală. Aceasta se va întruni în ședință în după amiaza zilei de astăzi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: