Igor Dodon s-a lansat în campania electorală pe o drum aflat în reparație. Ce promite, dacă va obține un nou mandat de președinte? (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon s-a lansat în campania electorală pe o drum aflat în reparație. Ce promite, dacă va obține un nou mandat de președinte? (VIDEO)

Igor Dodon s-a lansat oficial în cursa electorală. Evenimentul a început la ora 10.00, iar cel care l-a introdus a fost deputatul Vlad Bătrîncea. Evenimentul s-a desfășurat pe un șantier de construcție a unui drum. Alături de el au fost mai mulți susținători, inclusiv Zinaida Greceanîi, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, primari socialiști și un grup de veterani. 

„Moldova are nevoie de o politică responsabilă, de o politică echilibrată, de conducători care au grijă de oameni. Acești 4 ani de mandat au fost destul de dificili. Împreună am dat jos un regim oligarhic. În acest an facem față unor crize fără precedent: pandemia COVID, seceta, criza economică. În pofida tuturor greutăților, reușim să menținem și să gestionăm situația din Moldova”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a menționat că nu are intenția de a lupta cu cineva, iar Moldova are nevoie de o perioadă stabilă. Acesta a anunțat 7 „piloni” pe care se va baza platforma sa electorală:

1. grija față de oameni;

2. oraș confortabil și sate moderne;

3. economia durabilă;

4. apărarea și consolidarea statalității;

5. politica internă;

6. politica externă echilibrată;

7. păstrarea valorilor creștine și tradiționale.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că, de astăzi și până la încheierea campaniei electorale, se va afla în concediu din cont propriu.

„Vreau să fie o campanie corectă, chiar dacă legislația prevede că președintele nu este obligat să facă acest lucru pentru că sunt multe atribuții constituționale. Dar ca să nu fie suspiciuni de utilizare a resurselor administrative, voi fi alături de oameni. Planific să fiu în fiecare raion, sute de localități. În 28 de zile voi organiza minim 250-300 de întrevederi”, a spus Igor Dodon.

Evenimentul a fost transmis în direct cu mai multe camere, inclusiv o dronă.

Tot astăzi, au anunțat că se vor lansa în campania electorală Violeta Ivanov și Maia Sandu.

Amintim că alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt planificate pentru data de 1 noiembrie. CEC a aprobat deocamdată 6 candidaturi: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon și Maia Sandu. Alte două dosare sunt în curs de examinare. Este vorba despre Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: