Igor Dodon s-a lansat în campania electorală pe o drum aflat în reparație. Ce promite, dacă va obține un nou mandat de președinte? (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon s-a lansat în campania electorală pe o drum aflat în reparație. Ce promite, dacă va obține un nou mandat de președinte? (VIDEO)

Igor Dodon s-a lansat oficial în cursa electorală. Evenimentul a început la ora 10.00, iar cel care l-a introdus a fost deputatul Vlad Bătrîncea. Evenimentul s-a desfășurat pe un șantier de construcție a unui drum. Alături de el au fost mai mulți susținători, inclusiv Zinaida Greceanîi, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, primari socialiști și un grup de veterani. 

x

„Moldova are nevoie de o politică responsabilă, de o politică echilibrată, de conducători care au grijă de oameni. Acești 4 ani de mandat au fost destul de dificili. Împreună am dat jos un regim oligarhic. În acest an facem față unor crize fără precedent: pandemia COVID, seceta, criza economică. În pofida tuturor greutăților, reușim să menținem și să gestionăm situația din Moldova”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a menționat că nu are intenția de a lupta cu cineva, iar Moldova are nevoie de o perioadă stabilă. Acesta a anunțat 7 „piloni” pe care se va baza platforma sa electorală:

1. grija față de oameni;

2. oraș confortabil și sate moderne;

3. economia durabilă;

4. apărarea și consolidarea statalității;

5. politica internă;

6. politica externă echilibrată;

7. păstrarea valorilor creștine și tradiționale.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că, de astăzi și până la încheierea campaniei electorale, se va afla în concediu din cont propriu.

„Vreau să fie o campanie corectă, chiar dacă legislația prevede că președintele nu este obligat să facă acest lucru pentru că sunt multe atribuții constituționale. Dar ca să nu fie suspiciuni de utilizare a resurselor administrative, voi fi alături de oameni. Planific să fiu în fiecare raion, sute de localități. În 28 de zile voi organiza minim 250-300 de întrevederi”, a spus Igor Dodon.

Evenimentul a fost transmis în direct cu mai multe camere, inclusiv o dronă.

Tot astăzi, au anunțat că se vor lansa în campania electorală Violeta Ivanov și Maia Sandu.

Amintim că alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt planificate pentru data de 1 noiembrie. CEC a aprobat deocamdată 6 candidaturi: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon și Maia Sandu. Alte două dosare sunt în curs de examinare. Este vorba despre Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: