Igor Dodon: Schemele de contrabandă au fost, practic, stopate
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon: Schemele de contrabandă au fost, practic, stopate

Schemele de contrabandă cu mărfuri pregum tutungerie, chihlimbar, spirt, dar și altele, au fost practic stopate. Asigurările vin din partea președintelui Igor Dodon. Într-un briefing care a avut loc după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 14 mai, șeful statului a declarat că oamenii legii vor continua lupta cu acest fenoment.

„Au fost discutate detaliat toate riscurile de contrabandă pe mai multe categorii: tutungerie, chihlimbar, spirt, anabolice, automobile, etc. Apropo, dosarul cu 1,5 mln de euro va fi în curând în judecată și banii la buget. Toate schemele au fost discutate detaliat, am discutat ce modificăm în legislație. Zilele trecute, SIS-ul, împreună cu Serviciul Vamal, au depistat într-un depozit cutii pregătite pentru țigări de contrabandă în valoare de zeci de milioane de euro. Astfel de acțiuni vor continua foarte ferm și dur. Chihlimbarul și spirtul – schemele s-au stopat, tutungeria – schemele au fost practic stopate”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că, pe 18 aprilie, la vama Leușeni, a fost descoperit un TIR ticsit cu euro, în pungi de plastic. Captura, estimată la circa 1,5 mln de eurp, a fost descoperită pe sensul intrării în Republica Moldova, TIR-ul venind din România.

Pe 12 mai, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Serviciul Vamal au informat că omul de afaceri Adriano Dulgher a anunțat oamenii legii că banii i-ar aparține.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: