Igor Grosu a invitat la Parlament echipa de șahiști care a obținut un loc impresionant la Olimpiada Mondială
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu a invitat la Parlament echipa de șahiști care a obținut un loc impresionant la Olimpiada Mondială

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a salutat astăzi la Parlament echipa masculină de șah a Republicii Moldova, care s-a clasat pe locul șase la Olimpiada Mondială, obținând cea mai bună clasare din istorie pentru țara noastră.

Membrii echipei i-au împărtășit șefului Legislativului experiența trăită în Chennai, India, unde l-au avut ca adversar pe multiplul campion mondial Magnus Carlsen cu care jucătorul nostru, Ivan Schițco, a obținut o remiză onorabilă.

Președintele Parlamentului a transmis felicitări antrenorului Ruslan Soltanici, jucătorilor Andrei Macovei, Vladimir Hamițevici, Iulian Baltag, Ivan Schițco și Dragoș Cereș și mulțumiri pentru dedicație și bucuria care au adus-o tuturor iubitorilor de șah și nu doar din Republica Moldova.

„Din 188 de echipe care au participat, să te clasezi pe locul șase, este o performanță extraordinară”, a remarcat Igor Grosu.

De asemenea, președintele Parlamentului a felicitat echipa feminină din Republica Moldova care s-a clasat pe locul 66.

„Cu siguranță am asistat la o săptămână de aur pentru sportul moldovenesc. Canotorul moldovean Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de aur la distanța de 5000 de metri la Campionatul Mondial de canoe din Halifax, tânărul luptător Cătălin Spînu a devenit campion european la lupte libere, iar judocanul Mihail Latîșev a câștigat Campionatul Mondial din Ecuador. Moldova – țară mica cu oameni valoroși”, a spus președintele Parlamentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: