Igor Grosu, candidatul desemnat la funcția de premier, a refuzat paza oferită de SPPS
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu, candidatul desemnat la funcția de premier, a refuzat paza oferită de SPPS

Igor Grosu, candidatul desemnat de preşedinta Maia Sandu la funcția de premier, a refuzat paza oferită de Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS). Informaţia a fost confirmată pentru TV8 de către Igor Grosu.

Contactat de tv8.md, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a confirmat refuzul serviciilor SPPS fără a motiva această decizie.

Anterior, și fosta candidată la funcția de premieră, Natalia Gavriliţa, a beneficiat de pază de stat din 27 ianuarie, odată cu desemnarea sa, prin decret prezidenţial, drept candidat la funcţia de prim-ministră al Republicii Moldova.

Potrivit Regulamentului Serviciului Protecție și Pază de Stat, care se află în subordinea Președinției, prin decret, se acordă tot pachetul de protecție și pază de stat persoanei chiar și până la numirea sa în funcție.

Conform legislaţiei, anterior SPPS a acordat protecţie şi pază tuturor candidaţilor desemnaţi prind decret prezidenţial la funcţii de prim-ministru, dar şi candidaţilor învingători prin scrutin electoral la funcţia de preşedinte.

Amintim că, marți, 16 martie, președinta Maia Sandu l-a desemnat pe liderul PAS, Igor Grosu, candidat la funcția de premier. Propunerea a fost făcută după ce la Președinție au avut loc consultări cu toate fracțiunile parlamentare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: