Igor Grosu efectuează o vizită de lucru în Suedia. Se va întâlni cu președintele Riksdag-ului
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu efectuează o vizită de lucru în Suedia. Se va întâlni cu președintele Riksdag-ului

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Regatul Suediei, în perioada 6-9 februarie 2023, la invitația omologului său suedez Andreas Norlen.

La Stockholm, șeful legislativului se va întâlni cu președintele Riksdag-ului, Andreas Norlen, și cu reprezentanții mai multor comisii parlamentare. Președintele Parlamentului va avea întrevederi la Guvern cu Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, cu ministrul pentru Afaceri Europene, Jessika Roswall, și cu ministrul Apărării, Pal Jonson.

Șeful legislativului moldovenesc va discuta despre mediul de afaceri din țara noastră și posibilitățile de dinamizare a schimburilor comerciale moldo-suedeze la întrevederile cu reprezentanții ministerului de profil, ai Camerei de Comerț și Industrie, ai Agenției Suedeze pentru Asistență, cu Președintele Consiliului Municipal din Stockholm, Olle Burell, și cu membrii reprezentativi ai comunității locale de business.

Potrivit agendei, Igor Grosu urmează să să aibă o întâlnire cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Suediei. Acesta va vizita și orașul Uppsala.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la Stockholm fac parte președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: