Igor Grosu: Este extrem de grav că trei rachete au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

Igor Grosu: Este extrem de grav că trei rachete au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu o reacție, în urma anunțului Ministerul Apărării precum că trei rachete rusești au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Oficialul susține că acest lucru este extrem de grav și reprezintă o încălcare fără precedent a securității aeriene și convențiilor internaționale.

„Condamn cu fermitate atacul inuman al Federație Ruse asupra Ucrainei din această dimineață. Peste 80 de rachete de croazieră au fost lansate asupra unor obiective civile și de infrastructură energetică. Este extrem de grav că 3 dintre acestea au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, ceea ce reprezintă o încălcare fără precedent a securității aeriene și convențiilor internaționale. Atacurile asupra Ucrainei trebuie să înceteze imediat. Suntem alături de Ucraina și oamenii săi”, a scris Grosu pe Facebook.

Trei rachete rusești, care au lovit ținte în Ucraina, au zburat deasupra spațiului aerian al Republicii Moldova. În acest context, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații părții ruse în legătură cu acest fapt.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: